VANREDNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Pokazali smo da smo ozbiljna država, ovo je prava slika Srbije!
Foto: Prinr+tscreen

VAŽNO

VANREDNO OBRAĆANJE ANE BRNABIĆ: Pokazali smo da smo ozbiljna država, ovo je prava slika Srbije!

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će konferencija biti održana u 19 sati

Objavljeno: 19:37h

Premijerka Srbije Ana Brnabić sazvala je vanrednu konferenciju za medije, na kojoj je govorila o današnjem Evroprajdu u Beogradu.

Premijerka Brnabić je, obraćajući se iz Vlade Srbije, poručila da je ovo je danas bila prava slika Beograda i Srbije i zahvalila se građanima na toleranciji i razumevanju.

Ostali smo jedinstveni!

"Pokušali su da nas podele u ovim teškim vremenima, nisu uspeli, pokazali smo solidarnost i ostali jedinstveni".

Vučić u Njujorku, Brnabić u Londonu

"Stavljamo tačku na ovo i okrećemo se novim temama. Predsednik Vučić je danas otputovao u Njujork, gde će imati niz sastanaka tokom Generalne skupštine UN, a ja sutra putujem u London".

Ozbiljna država

"Pokazali smo da smo ozbiljna država, država koja drži reč svojim građanima, veruje i poštuje svoje institucije".

Najbolja slika Beograda i Srbije

"Pred kakvim god izazovima bili prethodne nedelje, najbolja slika Beograda i Srbije je da se tokom Evroprajd nedelje održalo se više od 130 događaja i nismo imali nijedan ozbiljan incident".

Posebna zahvalnost MUP i BIA

"Posebnu zahvalnost dugujem pripadnicima MUP i BIA. Danas je bilo angažovano 5.200 pripadnika MUP. Imali smo dva incidenta, sukob sa određenim grupacijama na Slaviji i u Karađorđevom parku. U oba slučaju policija je profesionalno reagovala i rešila problem".

Zahvalnost građanima

"Želim večeras izrazim ličnu zahvalnost i zahvalnost Vlade svim građanima ili većini, jer su pokazali toleranciju i razumevanje i na prvom mestu brigu prema državi. Evroprajd nam je nedeljama bio tema broj jedan iako imamo veće probleme. U ovom trenutku najveći deo našeg naroda je to poslušao i zahvaljujući njima imali smo dan koji je protekao bez većih incidenata, u miru".

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.