PROCURILA SLIKA POZNATOG POLITIČARA IZ MLADOSTI! Često ga viđamo, da li ga prepoznajete? (FOTO)
Političar iz mladosti, Foto: Gorica Dodik, Twitter

NEVEROVATNO

PROCURILA SLIKA POZNATOG POLITIČARA IZ MLADOSTI! Često ga viđamo, da li ga prepoznajete? (FOTO)

Dobitnik je više priznanja i odlikovanja, kao što je nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz ruku ruskog patrijarha, Sveti krst čuvara Hristovog groba iz ruku jerusalimskog patrijarha, Ordena Svetog Save prvog reda koji dodjeljuje Srpska pravoslavna crkva, Ordena Nemanjića, Ordena Republike Srpske na lenti i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se fotografija jednog političara koga često viđamo kako u javnosti tako i na malim ekranima, a pojavila se povodom njegovog rođendana kada se oglasila njegova ćerka i putem te mreže poželela srećan rođendan ocu.

" Sačuvao si dijete u sebi, iskren osmijeh i njezan zagrljaj. Ponosna sam na tebe! Srecan ti rodjendan tata", piše u objavi Gorice.

Srpski političar i politikolog rođen je u Banjaluci 12. marta 1959. godine. Sadašnji je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Bivši je predsednik Republike Srpske i predsednik Vlade Republike Srpske.

Milorad Dodik diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Počasni je predsednik KK Partizan. Dobitnik je više priznanja i odlikovanja, kao što je nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda iz ruku ruskog patrijarha, Sveti krst čuvara Hristovog groba iz ruku jerusalimskog patrijarha, Ordena Svetog Save prvog reda koji dodjeljuje Srpska pravoslavna crkva, Ordena Nemanjića, Ordena Republike Srpske na lenti i Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici.

Od 1986. do 1990. bio je predsednik Izvršnog odbora Skupštine opštine Laktaši. Godine 1990. na prvim višestranačkim izborima u SR Bosni i Hercegovini izabran je za srpskog poslanika Skupštine SR BiH, kao kandidat Saveza reformskih snaga. Tokom rata u BiH, bio je poslanik Narodne skupštine Republike Srpske. U to vrijeme, osnovao je Klub nezavisnih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, čiji su članovi bili opozicija Srpske demokratske stranke - koja je imala većinsku vlast u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

1 / 5 Foto: Twitter printscreen

Godine 1996, poslije Dejtonskog sporazuma, iz kluba je proizašla Stranka nezavisnih socijaldemokrata i Dodik je postao njen prvi predsednik. Stranka se kasnije ujedinila sa Demokratskom socijalističkom partijom kako bi se oformio Savez nezavisnih socijaldemokrata, čiji je Dodik i danas predsednik.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.