"SRBIJA ŽELI DA KUPI LETELICE BARJAKTARE": Oglasio se Vučić nakon sastanka sa Erdoganom!
Erdogan i Vučić, Foto: Printscreen/RTS

sastanak erdogana i vučića

"SRBIJA ŽELI DA KUPI LETELICE BARJAKTARE": Oglasio se Vučić nakon sastanka sa Erdoganom!

Vučić je naveo i da je bilo reči o sankcijama Rusiji, kao i energetici

Objavljeno: 13:51h

Veliko hvala što ste danas u Srbiji, to je za nas uvek velika čast i privilegija, rekao je Vučić nakon razgovora sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti Srbiji.

- Odnose između Turske i Srbije uspeli smo da podignemo na najviši nivo, kao i našu ekonomsku razmenu. Verujem da smo na dobrom putu da postignemo ono što ste postavili kao cilj, da ona dostigne 5 milijardi evra - kazao je Vučić.

On je naveo da će uskoro građani Srbije moći da koriste put Novi Pazar - Tutin, dug 22 kilometara, koji je od "puta smrti" postao jedna moderna saobraćajnica.

- Video sam i most na Rači, koji grade turske kompanije, i očekujem da se uskoro završi deonica duga 19 kilometara - naveo je Vučić.

1 / 5 Foto: Printscreen/RTS

Kako je kazao, Srbija želi da kupi bespilotne letelice "barjaktar", "a kako vidim i drugi su u redu za te letelice".

- Spremni smo da uvećamo novac, i da izdvojimo nekoliko stotina miliona evra - rekao je Vučić, dodavši da će biti i zajedničke obuke pilota.

Pomoć u nabavci struje

Naveo je i da je bilo reči o sankcijama Rusiji, kao i energetici.

- Zamolio sam predsednika Erdogana da nam pomogne. Dobili smo saglasnost, završili sve sa Bugarima, ali molba ne može bez Turske, i zamolio sam da nam omoguće njihov prostor da nam pomognu za prenos azerbejdžanske struje - naveo je Vučić.

U prisustvu predsednika Srbije i Turske potpisano je i nekoliko sporazuma i protokola: o uzajamnom ukidanju viza, zaštiti ulaganja, inovacija u naprednim tehnologijama, suzbijanju šumskih požara, razumevanju kada je reč o medijima i komunikacijama, saradnji u oblasti elektronske uprave, kao i o saradnji u oblasti javnih servisa Srbije i Turske.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.