POČEO SASTANAK VUČIĆA I SANČEZA
Foto: Printscreen/RTS

važno

POČEO SASTANAK VUČIĆA I SANČEZA

Vučić je na Instagramu naveo da mu je "zadovoljstvo da ugosti" Sančesa i što će sa njim razgovarati "o svim temama od značaja" za dve zemlje

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa premijerom Španije Pedrom Sančezom (Sanchez), na početku njegove četvorodnevne turneje po Zapadnom Balkanu.

Uoči sastanka, Vučić je Sančesu priredio svečani doček ispred Palate "Srbija", nakon što je španskog premijera na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Vučić je na Instagramu naveo da mu je "zadovoljstvo da ugosti" Sančesa i što će sa njim razgovarati "o svim temama od značaja" za dve zemlje.

Posle sastanka Vučića i Sančeza biće održan plenarni sastanak delegacija dve zemlje, a lideri Srbije i Španije će se potom obratiti javnosti.

Posetu Beogradu Sančez će završiti sutra, sastankom sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Španski premijer će do 1. avgusta posetiti i Sarajevo, Mostar, Podgoricu, Skoplje i Tiranu.

Španija je jedna od pet članica Evropske unije koje nisu priznale nezavisnost Kosova, jedine ekonomije među zapadnobalkanskom šestorkom koju Sančes neće posetiti tokom turneje.

Sančes dolazi u posetu regionu sa ciljem da "ponovo aktivira, oživi i revitalizuje proces proširenja" EU na Zapadni Balkan, naveli su nedavno španski mediji.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.