VESIĆ: Vlada će svakako biti formirana u avgustu
Goran Vesić, Foto: Šahovski savez Srbije

najavljeno

VESIĆ: Vlada će svakako biti formirana u avgustu

Sednica će biti posvećena Skupštini, rekao je Vesić i dodao da će „onda sačekati ponedeljak (1. avgust) i konstitutivnu sednicu Skupštine“

Objavljeno:

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić najavio je na TV Prva da će se u subotu na sednici najvišeg tela vladajuće stranke razgovarati o kandidatima stranke za predsednika Skupštine Srbije i skupštinskih organa i radnih tela.

Sednica će biti posvećena Skupštini, rekao je Vesić i dodao da će „onda sačekati ponedeljak (1. avgust) i konstitutivnu sednicu Skupštine“.

„Tada će predsednik (Srbije i SNS) izaći sa imenom mandatara, a onda će mandatar obaviti konsultacije sa potencijalnim članovima (Vlade) i onda će predsednik SNS i mandatar izaći pred Predsedništvo (SNS), pa ćemo razgovarati o tome ko bi mogao da predstavlja našu stranku u Vladi, jer ćemo sasvim sigurno formirati Vladu“, rekao je Vesić.

Naglasio je da je SNS na izborima osvojila 120 poslaničkih mesta, a da zajedno sa „tradicionalnim partnerom“, Savezom vojvođanskih Mađara imaju 127 poslanika, „što je dovoljna većima da formiraju Vladu“.

Goran Vesić
foto: Kurir

„Na konsultacijama (s predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem) obavestili smo da imamo 160 poslanika, dakle ‘komotnu’ većinu da se Vlada formira, a kada bude imenovan mandatar, znaće se i sa kim će još SNS ući u koaliciju, jer smo pokazali da smo državotvorna stranka, kojoj je važniji interes države od stranačkog, i da smo se trudili da okupimo što više stranaka oko naše politike“, najavio je Vesić.

Naglasio je da je zakonski rok za formiranje Vlade 1. novembar, ali i ukazao da je i predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio da će Vlada biti formirana tokom avgusta, zbog toga što u narednih osam meseci sledi „život kao vanredno stanje“ zbog neophodnih priprema i nabavki za zimu.

„Vlada će svakako biti formirana u avgustu“, naglasio je Vesić i dodao da je pitanje za predsednika Srbije i SNS, kao i za mandatara da li će i on boto u vladi.

„Stranka će odlučiti ko će od nas ući u Vladu, a siguran sam da će ta Vlada najbolje predstavljati našu politiku“, zaključio je Vesić.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.