POMOĆ KOMŠIJAMA: Srbija šalje pomoć Sloveniji u GAŠENJU POŽARA
Avion za gašenje požara, Foto: MUP

pomoć srbije sloveniji

POMOĆ KOMŠIJAMA: Srbija šalje pomoć Sloveniji u GAŠENJU POŽARA

13 predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera „Agusta Bell 212“ kapaciteta od po 1,5 tone vode, od danas biće angažovano na gašenju velikog požara u Sloveniji

Objavljeno:

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Čaušić: Po naređenju predsednika Vučića, Srbija danas upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara koji je zahvatio područje te zemlje.

„Po naređenju predsedika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Republika Srbija danas upućuje pomoć Sloveniji u gašenju požara koji je zahvatio područje te zemlje.

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandara Vulina, 13 predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije sa dva helikoptera „Agusta Bell 212“ kapaciteta od po 1,5 tone vode, od danas biće angažovano na gašenju velikog požara u Sloveniji, na Renškom vrhu.

Uveren sam da će pripadnici MUP-a Srbije Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spasavanju ljudi i njihove imovine, baš kao što su to učinili i prošlog leta u Grčkoj, Makedoniji i našoj bratskoj Republici Srpskoj. Želim još jednom da istaknem da je MUP Srbije na čelu sa ministrom Vulinom ponosan na svoje vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice koji u času nevolje uvek pokažu izuzetnu hrabrost i požrtvovanost", poručio je v.d. načelnika Sektora za vanredne situacije, Luka Čaušić.

1 / 2 Foto: MUP

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.