JOŠ DANAS KONSULTACIJE O NOVOJ VLADI: Četiri liste dolaze kod Vučića NA RAZGOVOR
Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

nastavljaju se razgovori

JOŠ DANAS KONSULTACIJE O NOVOJ VLADI: Četiri liste dolaze kod Vučića NA RAZGOVOR

Na razgovore će u zgradu Predsedništva prvi doći predstavnici koalicije NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije Miloša Jovanovića i Pokret obnove kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića

Objavljeno:

Predsednik Srbije Alekandar Vučić će danas, razgovorima sa predstavnicima parlamentarnih lista završiti konsultacije o novoj Vladi. Kroz Andrićev venac proči će predstavnici četiri liste koje su prošle cenzus na aprilskim izborima.

Kako je najavljeno, na razgovore će u zgradu Predsedništva prvi doći predstavnici koalicije NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije Miloša Jovanovića i Pokret obnove kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića.

Potom će razgovorati sa predstavnicima liste oko Socijalističke partije Srbije, a zatim, kako je najavljeno iz njegovog kabineta, sa koalicijom Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Na aprilskim izborima, na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije bili su i Narodna stranka i Demokratska stranka koje su ranije saopštile da se neće odazvati pozivu, dok su iz Stranke slobode i pravde najavili dolazak.

Za 16.30 je najavljen razgovor sa predstavnicima liste oko Srpske naprede stranke.

Vlada Srbije
foto: photomaster

Vučić je konsultacije počeo 14. jula, kada se odvojeno sastao sa predstavncima Koalicije Albanaca doline, Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) i Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja - Usame Zukorlić Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina nije došla na konsultacije.

Dan kasnije, Vučić je obavio konsultacije, takodje odvojeno, sa Savezom vojvođanskih Mađara, strankom Zavetnici i koalicijom oko Dveri.

Pre početka konsultacija, iz koalicije Moramo i Pokreta ne davimo Beograd saopštili su da se neće odazvati pozivu na konsultacije.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.