Tomušat: Izručenje Haradinaja zavisi od zahteva Srbije i ima li novih optužbi
Foto: Beta

postupak protiv vođe ovk

Tomušat: Izručenje Haradinaja zavisi od zahteva Srbije i ima li novih optužbi

- Može biti da Beograd tvrdi da se radi o sasvim drugim deliktima, dakle ne onima koji su već bili predmet procesa u Hagu. Tu nam nedostaju činjenice, pa ne mogu više da kažem - rekao je on za Dojče vele
Objavljeno:

Odluka francuskog suda o tome šta će biti sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušom Haradinajem zavisi od toga da li će u zahtevu za izručenje Srbije biti novih optužbi za koje mu nije suđeno u Hagu, izjavio je stručnjak za međunarodno pravo Kristijan Tomušat.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Može biti da Beograd tvrdi da se radi o sasvim drugim deliktima, dakle ne onima koji su već bili predmet procesa u Hagu. Tu nam nedostaju činjenice, pa ne mogu više da kažem - rekao je on za Dojče vele.

Tomušat, koji je profesor emeritus međunarodnog, evropskog i javnog prava sa Humboltovog univerziteta u Berlinu, rekao je da je njemu potpuno nerazumljivo da li je zahtev za izručenje Srbiji politički.

- Ako se radi o novim optužbama koje nisu bile predmet procesa u Hagu, onda to menja stvari. Onda može biti da će ga Francuska izručiti. Ali to mora da se razjasni pred dežurnim istražnim sudijom u Francuskoj - naveo je on.

Haradinaju je za četvrtak zakazano ročište pred francuskim sudom, izjavio je njegov advokat Arian Hoci, tvrdeći da bi Haradinaj mogao bude pušten na slobodu uz kauciju, navode prištinski mediji.

Puštanje iz pritvora uz kauciju, značilo bi da je Haradinaj na slobodi, ali bez prava da napusti Francusku, tvrdi Koci.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.