EVO KOLIKO GODINA IMA NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA: Posle vaterpola počeo da se bavi politikom
Aleksandar Šapić, Foto: Vladimir Milovanović

ALEKSANDAR ŠAPIĆ

EVO KOLIKO GODINA IMA NOVI GRADONAČELNIK BEOGRADA: Posle vaterpola počeo da se bavi politikom

Aleksandar Šapić je bivši srpski vaterpolista koji je posle okončanja profesionalne karijere počeo da se bavi politikom

Objavljeno:

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić prošle nedelje je u Starom dvoru zvanično preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića.

Šapić je zahvalio Radojičiću na svemu što je uradio za Beograd tokom četvorogodišnjeg mandata i poručio da će mu vrata Starog dvora uvek biti otvorena.

Naveo je da će nova gradska vlast nastaviti sa svim dobrim projektima koji su započeti i da će se potruditi da zadrži, kako je rekao, kontinuitet dobrog razvoja prestonice u prethodnih deset godina.

1 / 7 Foto: Info tim SNS

Aleksandar Šapić je bivši srpski vaterpolista koji je posle okončanja profesionalne karijere počeo da se bavi politikom. Od 2012. godine obavlja funkciju predsednika opštine Novi Beograd, a od maja 2021. godine je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS). Rođen je 1. juna 1978. godine u Beogradu. Ima 44 godine. Živi i radi u rodnom gradu. Tokom profesionalne sportske karijere osvojio je dve bronze na Olimpijskim igrama, jednu za reprezentaciju tadašnje Savezne Republike Jugoslave i jednu za selekciju Srbije. Pod zastavom tadašnje državne zajednice Srbije i Crne Gore na Olimpijskim igrama 2004. godine osvojio je srebrnu medalju. Sa svetskih prvenstava ima jednu zlatnu, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Osvojio je tri zlata i dva srebra na evropskim prvenstvima, te četiri zlatne i jednu srebrnu medalju Svetske lige. Mnogo puta je na velikim takmičenjima proglašavan najboljim igračem i najboljim strelcem turnira. Postigao je najveći broj golova u istoriji bivše Jugoslavije i važi za jednog od najboljih vaterpolista svih vremena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.