"NASTAVLJA SE PRITISAK, TEROR I MALTRETIRANJE": Ana Brnabić o EVROPSKOJ UNIJI!
Ana Brnabić, Foto: Kurir Tv

o situaciji

"NASTAVLJA SE PRITISAK, TEROR I MALTRETIRANJE": Ana Brnabić o EVROPSKOJ UNIJI!

Premijerka je dodala i da bi volela da vidi Crnu Goru u inicijativi Otvoreni Balkan

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je sinoć skandaloznom, kako odluku Prištine u vezi sa srpskim registarskim tablicama i ličnim dokumentima, tako i reakciju EU tim povodom, i istakla da suština cele priče nisu tablice, već "nastavak pritiska, terora i stalnog maltretiranja" Srba na KiM.

Ana Brnabić je u emisiji Hit tvit na Pinku rekla da je odluka Prištine skandalozna, ali i reakcija EU.

- Stano je izgovorio stvari koje su zvanična reakcija Brisela na ovo. To je strašno - rekla je Brnabićeva komentarišući to što je portparol EU rekao da, prema sporazumima iz dijaloga o slobodi kretanja iz 2011. i 2016. godine, Priština ima pravo da postepeno ukine KM tablice.

Istakla da je suština cele priče "nisu tablice i da svako ko misli da su suština tablice grdno se vara". Suština je, kaže, da se nastavlja pritisak nad Srbima na KiM, teror i stalno maltretiranje.

Ana Brnabić
foto: © ATA Images

Kada je u pitanju nedavna poseta premijera Crne Gore Dritana Abazovića, Brnabićeva je rekla da je to bila važna poseta i da je osetila i kod Abazovića veliku dozu pragmatizma.

Ona je ocenila da je Abazović delovao potpuno iskren u tome da krenemo da zatvaramo otvorena pitanja i resetujemo odnose Srbije i Crne Gore.

Premijerka je dodala da bi volela da vidi Crnu Goru u inicijativi Otvoreni Balkan, ali je naglasila da je to njihova odluka, a da će Srbija pružiti sve potrebne informacije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.