Dačić: Nema ambasada u baltičkim zemljama jer - nemamo para!
Foto: Fonet

kriza

Dačić: Nema ambasada u baltičkim zemljama jer - nemamo para!

"Nije planirano u budžetu, nema para", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će Srbija otvoriti ambasade u cilju uspostavljanja bližih odnosa s tim baltičkim državama koje koče Srbiju u otvaranju poglavlja 31 koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost
Objavljeno: 07:31h

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je za "Danas" da Srbije ove godine neće otvoriti ambasade u baltičkim zemljama - Estoniji, Letoniji i Litvaniji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Nije planirano u budžetu, nema para", rekao je Dačić odgovarajući na pitanje da li će Srbija otvoriti ambasade u cilju uspostavljanja bližih odnosa s tim baltičkim državama koje koče Srbiju u otvaranju poglavlja 31 koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost.

Upitan da li će u ovoj godini biti poseta tim državama, a pogotovu Estoniji koja u drugoj polovini 2017. preuzima predsedavanje EU, Dačić je odgovorio da će ministar spoljnih poslova Estonije doći u Beograd početkom godine. "Sa ministrima Litvanije i Letonije sam se video u Hamburgu, na ministarstkom savetu OEBS-a", kaže šef srpske diplomatije.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.