Otkazana poseta Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji: Zbog maltretiranja na graničnom prelazu!
Foto: beta

Sve zbog hapšenja Haradinaja

Otkazana poseta Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji: Zbog maltretiranja na graničnom prelazu!

Sutrašnja poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića Kosovu i Metohiji gde je u Štrpcu trebalo da prisustvuje obeležavanju Badnjeg dana otkazana je
Objavljeno:

Prištinske vlasti, naime, nisu danas dozvolile najbližim saradnicima Nikolića da pređu administrativni prelaz u Merdarima, kako bi se napravila bezbednosna procena i pripremio dolazak predsednika Nikolića.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

foto: Fonet

Saradnici predsednika bili su na Merdaru danas od 11 do 16 sati i nakon štio nisu dobili dozvolu da pređu administrativni prelaz, vratili su se u Beograd.

- Bezbednosna procena nije urađena i poseta je otkazana - naveo je izvor.

Tomislav Nikolić će se ujutro obratiti javnosti i saopštiti razloge zbog kojih je otkazana njegova poseta Kosovu i Metohiji.

Kako navodi izvor, čitava situacija povezana je sa hapšenjem Ramuša Haradinaja u Francuskoj po međunarodnoj poternici Srbije.

foto: Beta

Ranije danas, Nikolić je izjavio da će, "ako i kada pređe Merdare, na Kosovu i Metohiji biti bezbedan toliko koliko su bezbedni Srbi koji tamo žive.

- Dužan sam i hoću da sledim njihovu sudbinu. Ako bih kao predstavnik svih građana ignorisao tu obavezu Srbija bi nosila težak greh i teret za sva vremen - rekao je Nikolić za "Sputnjik".

On je rekao je da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će učiniti sve da ta veštačka tvorevina, koju podržavaju i na njoj bjesomučno insistiraju neke države sa Zapada i neke islamske države, ne postane članica UN.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.