EVO KAKVI SU ZAISTA ODNOSI SRBIJE I TURSKE: Sve je OTKRIVENO!
Čavušoglu, Vučić, Foto: Profimedia

obelodanjeno

EVO KAKVI SU ZAISTA ODNOSI SRBIJE I TURSKE: Sve je OTKRIVENO!

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu sa ministrom Nikolom Selakovićem ocenio je o odnose između dve države.

Objavljeno:

Konferenciju za novinare održava zajedno sa ministrom Nikolom Selakovićem.

Ministar Nikola Selaković prvi se obratio.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam u prilici da budem domaćin Čavušoglu. To je uvek prilika da se revanširamo turskom gostoprimstvu. Naš susret dobra je prilika da unapredimo odnose između Turske i Srbije. To daje i lični odnos između našeg i predsednika Turske. Veoma smo zadovoljni zbog odnosa sa Turskom i možemo da kažemo da u prethodne 142 godine odnosa oni se nalaze na istorijskom vrhuncu. Imali smo priliku da razmenimo mišljenja o ekonomskim temama, energetici, konzularnim odnosima, regionalnim temama", rekao je Selaković.

Nikola Selaković
foto: Printscreen/Youtube

"Govorili smo i o dijalogu između Beograda i Prištine. Ohrabrenje je kada sa njegove strane dođe i reč podrške dijalogu kao sredstvu za rešavanje problema. Ekonomski odnosi između naše dve države su na svom vrhuncu. Govorili smo i o situaciji u Ukrajini, izrazili svoju posvećenost miru i nadi da će do postizanja mira doći što je moguće pre", dodao je Selaković.

Ministar je poželeo dobrodošlicu turskom ministru, koji se odmah i obratio.

"Još jednom želim da izrazim zadovoljstvo što se nalazim u prijateljskoj zemlji. Čestitao sam Vučiću na izborima koji su se nedavno održali. Razgovarali smo i o pripremama za dolazak našeg predsednika u Srbiju. U teškim vremenima veoma su važni odnosi između nas i Srbije. Razgovarali smo o mreži konzularnih usluga koje treba proširiti", rekao je Čavušoglu.

Ministar je dodao da je Turska spremna da pruži podršku Srbiji i da je naša zemlja Turskoj najbolji prijatelji, iako te dve zemlje ne dele istu granicu.

"Govorili smo i u ostanju u BiH. Važna je uloga Srbije za stabilnost u regiji. Imamo veliku želju da ostvarimo trilateralne odnose sa BiH. Nastavićemo da podržavamo dijalog između Beograda i Prištine. Veoma blisko pitanje je i rat u Ukrajini. Treba da ulažemo najveći napor da se zaustavi rat. Od velikog su značaja i odnosi sa Rusijom i Ukrajinom. Ovaj rat utiče na ceo svet.", zaključio je Čavušoglu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.