"Jedini koji će sigurno imati struje su Bugari"
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

predsednik srbije

"Jedini koji će sigurno imati struje su Bugari"

Predsednik Srbije je ukazao na mnoge izazove u energetskom sektoru

Objavljeno: 11:58h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je položio vence na Spomenik junacima sa Košara.

"Ponosan sam što smo uspeli da sačuvamo budućnost da nastavimo da gradimo Srbiju", rekao je tom prilikom predsednik Srbije.

"Brinem za zimu, nafta je ponovo skočila, struje nigde biti neće, gasa ko zna, biće teška zima za sve nas", upozorava Vučić.

Predsednik Srbije je ukazao na mnoge izazove u energetskom sektoru. Upozorio je da će se Srbija ni kriva ni dužna naći u teškom energetskom položaju.

"I dalje trošimo 350 tona mazuta u Obrenovcu jer nam ugalj nije dovoljnog kvaliteta. Uvezete 20.000 tona mazuta pa vidite da vam treba 120.000 tona za celu zimu. Svi žele da im bude toplo. Niko od nas ne kreće se zimi u džemperu, a niko ne pita kako ćemo da napunimo gasovod", kazao je.

"Od 1, novembra nemamo više prava na uvoz ruske nafte. Ako nam se u rafineriji dogodi neki peh, kako ćemo da nađemo deolove, da je popravimo?", upitao je.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Sada kopamo 62.000 tona uglja, a 92.000 tona nam treba zimi. Povećaćemo, kopaćemo možda i 85 hiljada, ali odakle da ga uvezemo", naglasio je Vučić.

"Neće biti struje u regionu ove zime. Jedini koji će sigurno imati struje su Bugari, zbog nuklearke. Ali kada govorite Srbima o nuklearkama onda je 'ne, ne, ne'", istakao je Vučić.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.