SERGEJ LAVROV DOLAZI U BEOGRAD: Upravo potvrđeno, poznat i datum!
Lavrov i Vučić, Foto: Printscreen

poseta

SERGEJ LAVROV DOLAZI U BEOGRAD: Upravo potvrđeno, poznat i datum!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da se "komplukuje pitanje dolaska ministra Sergeja Lavrova u Beograd"

Objavljeno: 11:42h

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov posetiti Srbiju 6. i 7. juna i razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je na brifingu za novinare rekla da će Lavrov razgovarati i sa ministrom spoljnih poslova Srbije, predsednikom Narodne skupštine i srpskim patrijarhom, prenosi "RIA Novosti".

U Srbiji se već nekoliko dana govori o poseti Lavrova, koja se u delu javnosti tumači kao guranje prsta u oko Zapadu, jer dolazi u osetljivom trenutku, čime je Srbija dovedena u nezavnidnu poziciju.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da se "komplukuje pitanje dolaska ministra Sergeja Lavrova u Beograd".

- Komplikuje se situacija oko dolaska Lavarova u svakom smislu, ali nisam još speman da o tome govorim, ali komplikuje se u svakom smislu. Pitanja su kako će da dođe Lavrov, šta... i drugo..., videćemo - rekao je Vučić u Bratislavi.

Na pitanje da li postoji mogućnost da zbog dolaska Lavrova nemački kancelar Olaf Šolc ne dođe u najavljenu posetu Srbiji 10. juna, i da li bi to bila loša vest za Srbiju, Vučić je rekao da bi svakako bila loš vest za našu zemlju.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.