Saudijski princ u poseti Srbiji: Prvo spomenici kulture, pa političari (FOTO)

obilazak beograda

Saudijski princ u poseti Srbiji: Prvo spomenici kulture, pa političari (FOTO)

Na sopstveni zahtev princ je obišao Beograd i njegove najznačajnije spomenike kulture. Kako je izjavio, oduševljen je našim glavnim gradom
Objavljeno: 14:37h

Saudijski princ Sultan bin Salman Al Saud nalazi se u zvaničnoj poseti Srbiji već dva dana. Na sopstveni zahtev princ je obišao Beograd i njegove najznačajnije spomenike kulture. Kako je izjavio, oduševljen je našim glavnim gradom. - Na međunarodnoj sceni slika Srbije postaje stabilna i pozitivna. Ljudi su ovde veoma gostoprimljivi i grad je veoma lep. Nadam se da će ga projekat „Beograd na vodi“ učiniti još lepšim i privlačnijim za turiste - rekao je princ. Takođe on je predstavio projekte u Saudijskoj Arabiji, pozvavši srpske kompanije da konkurišu za učešće u njihovoj realizaciji. Princ Sultan predložio je održavanje saudijsko-srpskog poslovnog foruma na kojem bi se utvrdile mogućnosti za ekonomsku saradnju. Juče je gradonačelnik Siniša Mali prošetao sa njim, i pokazao mu projekat Beograda na vodi.

Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud se tokom boravka u Srbiji sastao i sa predsednikom Vlade Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem .
Rasima Ljajića Memorandum o saradnji u oblasti turizma.
Osim Ljajića, saudijski princ se sreo i sa ministrom privrede Željkom Sertićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem .

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.