Prvi Arapin u svemiru, pilot, astronaut, princ... Ovog čoveka danas prima srpski politički vrh (FOTO)

zvanična poseta beogradu

Prvi Arapin u svemiru, pilot, astronaut, princ... Ovog čoveka danas prima srpski politički vrh (FOTO)

Rođen je u Rijadu 27. juna 1956. godine, i treći je sin Kralja Salmana. Bivši je pilot Kraljevske vojne flote Saudijske Arabije i da je prvi prvi član kraljevske porodice koji je astronaut
Objavljeno:

Na poziv potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turtizma i telekomunikacija, Rasima Ljajića, princ Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, u zvaničnoj je poseti Srbiji od 3. do 5. novembra. Saudijski princ u poseti Srbiji: Prvo spomenici kulture, pa političari (FOTO)

Ovo je prva zvanična poseta jednog od saudijskih državnika Republici Srbiji od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, i prva poseta nekog zvaničnika iz Saudijske Arabije od 1989. godine, kada je bio ministar spoljnih poslova Saud Al Fejsal povodom Samita nesvrstanih u Beogradu.
Njegova poseta podstakla nas je da istražimo ko je zapravo ovaj čovek. Rođen je u Rijadu 27. juna 1956. godine, i treći je sin Kralja Salmana, i ima petoro braće Fahd, Ahmed, Abdulaziz, Faisal and Hussa. Osnovnu i srednju školu je završio u Rijadu, a kasnije obrazovanje je nastavio u Americi, na Univrzitetu u Dneveru, gde je studirao masovne komunikacije. Master studije iz društvenih i političkih nauka završio je na Univrzitetu u Sirakuzi 1999.godine.
Karijeru je započeo 1982. godine u Ministrastvu informisanja Saudijske Arabije, kao istraživač u okviru odeljenja za međunarodnu komunikaciju. Ministarstvo je 1984. godine otvorilo odeljenje za TV oglašavanje, a princ Sultan bin Salman je postavljen za izvršnog direktora. Od 2000. godine je predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Sudijske Arabije, a njegovim doprinosom unapređena je turistička strategija zemlje.
Wikipedia
Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud bivši pilot Kraljevske vojne flote Saudijske Arabije i da je prvi prvi član kraljevske porodice koji je astronaut. Naime, 1985. godine princ se pridružio NASA kao specijalista za nosivost na STS-51-G Discovery letilici. Tako je postao prvi Arapin koji je otišao u svemir, ali najmlađa osoba (28 godina) koja se vozila svemirskom letilicom. Prilikom ove misije princ je predstavljao Arapsku satelitsku komunikacijsku organizaciju (ARABSAT), prilikom raspoređivanja njihovog satelita.
NASA
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.