Sednica za nacionalnu bezbednost zakazana za sutra
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

zakazana sednica

Sednica za nacionalnu bezbednost zakazana za sutra

Predsednik je rekao da sledi dalja borba na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja

Objavljeno:

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održaće se sutra u 11 časova, saznaje Euronews Srbija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoć iz Brisela najavio da će uskoro biti zakazana sednica zbog odluke Prištine da preda zahtev za prijem u Savet Evrope.

"Mi se nalazimo u nelakoj poziciji zbog drugačijih okolnosti, situaciji koja nije jednaka za sve. Za nas je situacija veoma kompleksna, sutra će biti još teža. Gospođa (Donika) Gervala, (ministarka u kosovskoj vladi) je potvrdila da će, kako kažu, Kosovo podneti zahtev za članstvo u Savetu Evrope. Ja sam naravno rekao da je to kršenje međunarodnog javnog poretka. Oni neće odustati od toga, kažu da su nezavisna država i da će nastaviti sa tim inicijativama", naveo je Vučić.

Sednica saveta zakazana za sutra
Sednica saveta zakazana za sutrafoto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

On je dodao da predstoji težak period po tim pitanjima. "Optužuju Srbiju da je produžena ruka Rusije, misle da to mogu da iskoriste protiv Srbije i dobiju više nego što su mogli ranije", rekao je.

On je najavio političku borbu i dodao da "ako neko misli da će da lomi Srbiju - neće ići tako lako".

Predsednik je rekao da sledi dalja borba na međunarodnoj sceni za povlačenje priznanja.

"Mi smo pre 72 dana postavili zaključke Saveta za nacionalnu bezbednost i mi smo jedina zemlja koja se tog postavljenog drži. Ako pogledate druge zemlje, postoji samo jedan princip, a to je da nema principa. Besmisleno je da govorimo o principima, mi u Srbiji moramo da se držimo morala u našim odlukama i moramo da se držimo međunarodnog javnog prava, ali ako mislimo da ćemo imati koristi od toga, pokazalo se da kršenje principa neretko imaju prednost", naveo je predsednik Srbije.

(Espreso / Euronews Serbia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.