MINISTARKA BRNABIĆ O GOVORU O HOMOSEKSUALCIMA U SKUPŠTINI: Ono što smo čuli je nedopustivo
Foto: Espreso

reagovala

MINISTARKA BRNABIĆ O GOVORU O HOMOSEKSUALCIMA U SKUPŠTINI: Ono što smo čuli je nedopustivo

- Duboko verujem da je retorika koju smo čuli daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi - kaže ministarka
Objavljeno:

Povodom retorike Aleksandra Martinovića o homoseksualcima u Skupština, na šta je reagovala i Maja Gojković (opširnije ovde), oglasila se i ministarka Ana Brnabić, koja je javno deklarisala svoje homoseksualno opredeljenje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Duboko verujem da je retorika koju smo čuli daleko iza nas i da smo kao društvo odavno prevazišli podele po ovoj osnovi. Godinama unazad se borimo da ustanovimo sistem univerzalnih društvenih vrednosti koje garantuju jednaka prava i sigurnost svim građanima i građankama Srbije. Ne zaboravimo da su ljudska prava neupitna. Deo mog resora su pitanja ljudskih i manjinskih prava i zato je moja odgovornost da u ime Vlade Srbije podsetim da nas Ustav obavezuje da štitimo prava svih naših građana i da se ta zaštita mora videti u svemu što radimo i govorimo. Retorika, koju smo u Skupštini koja predstavlja sve naše građane čuli u petak, je nedopustiva. Dug put smo prešli da bi se ovo društvo izgradilo kao solidarno, inkluzivno i da bi u Srbiji bilo mesta za sve, da bismo danas dozvolili da se ovakve reči olako upotrebljavaju. Na početku 21. veka, kada je ljudsko društvo napravilo kvantni skok u tehnološkom smislu, mi se vraćamo na stvari koje bi odavno trebalo da su iza svih nas. To ne prihvatam i sa tim se duboko ne slažem - stoji u njenoj izjavi za medije.

Martinović (SNS) je, da podsetimo, čitao navode iz udžbenika koji su, kako je naveo, promovisali Bojan Pajtić (DS) i Marinika Tepić (LSV) osvrćući se na sebi svojstven način na definicije i izvode istraživanja o homoseksualnosti.

Poslanici su na to negodovali, a predsednica Skupštine Maja Gojković je, u stilu "dobrog druga šaptača na času", dobacila poslaniku vladajuće stranke da je na sednici i Ana Brnabić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.