ODJECI VUČIĆEVE POSETE NEMAČKOJ: Šta je Srbiji doneo sastanak sa Olafom Šolcom?
Silvija Slamnig, Foto: Kurir tv

usijanje

ODJECI VUČIĆEVE POSETE NEMAČKOJ: Šta je Srbiji doneo sastanak sa Olafom Šolcom?

Iako je Kurti istakao da je spreman za konstruktivne predloge u dijalogu, nije propustio priliku da traži međusobno priznanje, ponovio je da ga ne zanima inicijativa Otvoreni Balkan, ali je i najavio da će tzv. Kosovo ubrzo predati aplikaciju za članstvo u Savetu Evrope, kao i u Partnerstvu za mir

Objavljeno:

Odmah po povratku iz Berlina i sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i ministarkom soljnih poslova Analenom Berbok, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa ministarkom odbrane Nemačke Kristin Lambreht. U nefomralnom delu posete Berlinu predsednik Vučić imao je večeru sa Miroslavom Lajčakom specijalnim izaslanikom EU za dijalog i Aljbinom Kuritijem, predsednikom privremenih prištinskih institucija.

Iako je Kurti istakao da je spreman za konstruktivne predloge u dijalogu, nije propustio priliku da traži međusobno priznanje, ponovio je da ga ne zanima inicijativa Otvoreni Balkan, ali je i najavio da će tzv. Kosovo ubrzo predati aplikaciju za članstvo u Savetu Evrope, kao i u Partnerstvu za mir.

Šta može da se očekuje od razgovora u Nemačkoj i nastavka dijaloga sa Kurtijem 13. maja? Da li će Olaf Šolc uspeti da odblokira dijalog i postigne kompromis koji nije uspela ni Angela Merkel? Kakav je odnos Šolca prema Srbiji? Da li možemo verovati da ulazak Srbije u EU neće biti samo fatamorgana?

Gosti Usijanja:

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u Dnevnom listu "Politika"

Dragoslav Rašeta, istraživač organizacije "Novi treći put"

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje od 19.20 na Kurir televiziji! Pričaće se!

(Espreso / Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.