ŠAROVIĆ: Vladajuća većina sve bahatija, brutalno zloupotrebljava Poslovnik!
Foto: Promo

optužbe

ŠAROVIĆ: Vladajuća većina sve bahatija, brutalno zloupotrebljava Poslovnik!

Šarović je istakao da je njihovo ponašanje iz dana u dan sve bahatije
Objavljeno:

Na današnjoj konferenciji za novinare zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Nemanja Šarović, najoštrije je osudio vladajuću većinu ističući da je njihovo ponašanje iz dana u dan sve bahatije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Zloupotreba Poslovnika prisutna je svakog dana, pa tako i danas kada se raspravlja o čak 27 tačaka dnevnog reda koje su povezane suprotno odredbama Poslovnika, a povrh toga, od tih 27 akata koje se usvajaju, preko 20 je po hitnom postupku. Po hitnom postupku se može razmatrati jedino akt ukoliko postoje neke nepredviđene okolnosti. Međutim, vladajuća većina se ne osvrće na Poslovnik, ne osvrće na Ustav, niti na zakone. Oni mogu da rade šta hoće i mogu kako hoće. Srpska radikalna stranka je pripremila i veliki broj amandmana na svaki član svakog zakona koji je u proceduri, pa čak i amandman za koji je materijal dobila izuzetno kasno, što je je jedan od vidova i načina zloupotrebe Poslovnika koje vrši vladajuća koalicija - rekao je Šarović.

foto: Zorana Jevtić

Prema njegovim rečima, to je pokazatelj da je, zapravo, reč o farsi i da je jedini cilj svega što rade da onemoguće narodne poslanike da govore po tačkama dnevnog reda.

- Onda to predstavljaju demokratijom i kažu kako su oni bolji od prethodnih, a zapravo ne postoji nikakva razlika između Srpske napredne stranke i Demokratske stranke. Sve ono što su radile demokrate, a na šta su u to vreme kukali naprednjaci, sada to isto rade upravo ti isti naprednjaci - rekao je Šarović, i takođe istakao da je zaista poslednji trenutak da građani Srbije shvate da ne mogu oni koji predstavljaju proevropske stranke, bez obzira na to kako se zvali (Srpska napredna stranka, SPS, demokrate, SDS ili koliko već ima tih derivata demokratskih stranaka), biti jedni drugima alternativa.

Kako kaže, jedina alternativa je promena režima, promena stava prema Evropskoj uniji, okretanje prema Rusiji, a takvu politiku nudi isključivo Srpska radikalna stranka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.