RIK odbila prigovor Vladana Sinđića iz Moramo
Ilustracija, Foto: Ana Paunković

RIK

RIK odbila prigovor Vladana Sinđića iz Moramo

Na sednici je saopšteno da su neosnovani navodi da je Gradska izborna komisija grada Užica na osnovu dogovora upisala da je izašlo više birača nego što zaista jeste, već je, kako je poručeno, izvršila uvid u birački spisak

Objavljeno:

Republička izborna komisija (RIK) odbila je večeras prigovor Vladana Sinđića, ovlašćenog za predaju prigovora Grupe građana Moramo-Akcija-Ekološki ustanak-Chuta-Ne davimo Beograd, protiv rešenja GIK-a u Užicu od 8. aprila.

U Zahtevu za poništavanje glasanja na biračkom mestu broj 63 u Užicu, navedeno je da je bilo više glasačkih listića u kutiji u odnosu na broj birača.

Na sednici je saopšteno da su neosnovani navodi da je Gradska izborna komisija grada Užica na osnovu dogovora upisala da je izašlo više birača nego što zaista jeste, već je, kako je poručeno, izvršila uvid u birački spisak.

Takođe, dodaje se da je GIK u Užicu pristupila prebrojavanju birača koji su se potpisali u izvod iz biračkog spiska za izbor narodnih poslanika.

1 / 4 Foto: Profimedia

Takođe, GIK u Užicu je uvidom u izveštaj o kontroli Zapisnika o radu biračkog odbora za izbor predsednika Republike, utvrdio da u zapisniku o radu ne postoje greške i da su rezultati glasanja logičko-računarski ispravni.

Bonus video:

42:46

USIJANJE 16.04.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.