PRITISCI NA SRBIJU I POKUŠAJ URUŠAVANJA UGLEDA BIA: Ko preti Diku Martiju i zašto uvoz oružja ugrožava krhki mir!
Jelena Pejović, Foto: Espreso

usijanje

PRITISCI NA SRBIJU I POKUŠAJ URUŠAVANJA UGLEDA BIA: Ko preti Diku Martiju i zašto uvoz oružja ugrožava krhki mir!

Dik Marti je u svom izveštaju 2010. godine osudio zločine OVK nad srpskim civilima i izneo dokaze o trgovini ljudskim organima i svim užasima „žute kuće“

Objavljeno:

Iako je Srbija još pre tri godine ugovorila i platila kineski protivavionski raketni sistem FK-3, pojedini mediji tvrde da je Srbija dobila taj sistem u "tajnoj operaciji koja se odigrala ovog vikenda" i da je sistem stigao "usred zabrinutosti Zapada da bi gomilanje naoružanja na Balkanu u vreme rata u Ukrajini moglo da ugrozi krhki mir u regionu".

Na meti fabrikovanih afera je i srpska bezbednosna služba.

BIA je reagujući na navodne pretnje smrću nekadašnjem izvestiocu Saveta Evrope Diku Martiju, za koje se tvrdi da dolaze iz srpske službe, saopštila da se ovim nanosi nesaglediva šteta Srbiji i ugledu Agencije. Po oceni bezbednosnih stručnjaka, iza pokušaja da se srpska bezbednosna služba uvuče u kriminalnu aferu stoji jak albanski lobi.

Dik Marti je u svom izveštaju 2010. godine osudio zločine OVK nad srpskim civilima i izneo dokaze o trgovini ljudskim organima i svim užasima „žute kuće“.

Ko preti Diku Martiju i zašto se uvoz oružja u Srbiju tumači kao „ugrožavanje krhkog mira“ u regionu? Da li se radi o pritisku na Srbiju? Kome odgovara da se zločini Albanaca anuliraju i da se Srbi i srpske službe predstave kao ubice?

Gosti „Usijanja“:

Luka Kastratović, general u penziji

Veselin Šljivančanin, pukovnik u penziji

Urednica i voditeljka: Jelena Pejović

Gledajte "Usijanje" večeras od 19.20 časova na Kurir televiziji!
(Espreso)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.