SRBIJA PREGOVARA SA BRITANCIMA? Tiče se nabavke 12 lovaca bombardera
Tajfun, Foto: EPA/PETROS KARADJIAS/ POOL

SRBIJA

SRBIJA PREGOVARA SA BRITANCIMA? Tiče se nabavke 12 lovaca bombardera

Serijski standard „tajfuna“ zasniva se na pogonu sa dva motora Jurodžet EJ200, bez sistema za upravljanje vektorom potiska. Sistem za upravljanje vektorom potiska već je razvijen, a sledi njegovo ispitivanje i konverzija u avione iz serije 3

Objavljeno:

Srbija pregovara sa Britancima o nabavci 12 "tajfuna", britanskih lovaca bombardera, saznaju mediji.

„Tajfun“ je veoma agilan avion, poseduje napredne sisteme i smanjenu uočljivost za neprijateljske senzore, što ga svrstava u svetski vrh lovačkih aviona. Integracija sistema je izvršena na osnovu standarda magistrale podataka MIL-1553, uz podršku preko 80 računara, što avionu daje veliku operativnu efikasnost, funkcionalnu pouzdanost, rasterećenje pilota od suvišnih radnji i potencijal za dalju nadgradnju.

Tajfun avion
foto: EPA/PETROS KARADJIAS/ POOL

Serijski standard „tajfuna“ zasniva se na pogonu sa dva motora Jurodžet EJ200, bez sistema za upravljanje vektorom potiska. Sistem za upravljanje vektorom potiska već je razvijen, a sledi njegovo ispitivanje i konverzija u avione iz serije 3.

"Tajfun" je najnapredniji višenamenski borbeni avion nove generacije trenutno dostupan na svetskom tržištu. Početnim planom od 765 i do sada ugovorenih 559 primeraka aviona, "tajfun" je najveći evropski vojni program saradnje u segmentu visoke tehnologije, što značajno jača evropsku vazduhoplovnu i ostalu industriju u globalnoj konkurenciji.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.