NIKO NIJE ZAŠTIĆEN: Radojičić objavio šta je sinoć u Beogradu radila inspekcija
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, Foto: Printscreen

kontrola

NIKO NIJE ZAŠTIĆEN: Radojičić objavio šta je sinoć u Beogradu radila inspekcija

Prekršajne prijave kazne 30.000 dinara, a kada se ide kod sudija za prekršaje čak do 500.000 dinara

Objavljeno: 09:30h

- Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je tokom prethodne noći u prestonici kontrolisano 278 ugostiteljskih objekata, kao i da je napisano osam prekršajnih prijava, a u dva slučaja ti subjekti idu kod sudija za prekršaj. "Niko nije zaštićen i svugde postoji šansa da dođe naša inspekcija", rekao je Radojičić za RTS.

Objasnio je da su za prekršaje prijave kazne 30.000 dinara, a kada se ide kod sudija za prekršaje čak do 500.000 dinara.

"Posebno ćemo intezivirati kontrolu tokom vikenda", najavio je gradonačelnik i dodao da će danas imati sastanak sa predstavnicima iz komunalne milicije i inspekcije.

Ukazao je da su prekršajne prijave pisane zbog rada objekata posle radnog vremena.

Takode se kontroliše i nošenje maski, a za to je nadležna republička sanitarna inspekcija koja je takođe deo timova koji kontrolišu ugostiteljske objekte, istakao je Radojicic.

Na pitanje imamo li dovoljno inspektora Radojicic kaže da ih ne možemo imati dovoljno da svaki subjekt i ugostiteljski objekat iskontrolišu.

"Imamo u Beogradu oko 2.500 objekata, kontrolisali smo nocas 278. Na taj nacin jasno žaljemo poruku da niko nije zašticen i da cemo sve kontrolisati", porucio je Radojicic.

Velike su vrucine i ljudi traže spas u parkovima i kupalištima, a Radojicic kaže da je tu suština u licnoj odgovornosti svih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.