Vitezovi osmeha: Zeleni izazov se nastavlja
Vitezovi osmeha: Zeleni izazov se nastavlja, Foto: Promo

osi informator

Vitezovi osmeha: Zeleni izazov se nastavlja

Učenici su zasadili pet sadnica pitomog kestena

Objavljeno:

Nadomak Novog Sada u naselju Beočin, učenici petog razreda OŠ "Jovan Grčić Milenko" i učenici izdvojenog odeljenja ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika realizovali su inkluzivnu ekološku radionicu, koja predstavlja nastavak projekta "Zeleni izazov" pokrenutog od strane Udruženja Vitezovi osmeha.

Okupljeni oko ideje očuvanja prirode i obnavljanja resursa koji obogaćuju život planete Zemlje, učenici su zasadili pet sadnica pitomog kestena, naučili mnogo novih stvari o sadnji i negovanju biljaka od profesora Nikolić Nebojše, družili se i smejali.

foto: Promo

Tatjana Sakan, direktor ove škole, ukazala je na značaj radionica na podizanje kolektivnog duha i kohezivnosti kod dece, ali i na razvijanje i unapredjivanje ekološke pismenosti svakog deteta.

Socijalno umrežavanje dece u manjim sredinama poput Beočina od izuzetnog je značaja za promociju socijalne inkluzije i vrednosti tolerancije u mikrosocijalnom okruženju - istakla je gospodja Sakan. Ujedno, ona je pozvala ŠOSO sa domom "Vuk Karadžić" iz Sombora da prihvati "Zeleni izazov".

foto: Promo

- Ovo su izvanredne prilike da se deca tipičnog razvoja osnaže za podršku svojim vršnjacima sa smetnjama u razvoju kroz prihvatanje i socijalno približavanje - ističe Nikolić, koji je vidno uživao tokom realizacije radionice.

- Ponudite deci iskustveni čas, mogućnost da uče kroz realizaciju konkretnih aktivnosti, da malo zaprljaju ruke, da spoznaju različite mirise, dodirnu prirodu, i napravićete im kvalitetno provedeno vreme u školi. Sama deca se osnažuju kroz ovakve radionice, bivaju podstaknuti da eventualne emocionalne disbalanse sami potisnu zarad predstavljanja u što pozitivnijem svetlu pred drugima. A onda sledi nastavak druženja, stvaranja uspomena i spoznaje sveta u lepšem svetlu, što je često značajnije od pojedinih formalnih evaluativnih parametara - zaključuje Nikolić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.