Svečano otvorena organizaciona jedinica „Predah” u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju
Ministar je zaposlenima u novoizgrađenom objektu poželeo uspeh u radu, Foto: Ministartsvo za rad boracka i socijalna pitanja

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Svečano otvorena organizaciona jedinica „Predah” u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju

Ministar je zaposlenima u novoizgrađenom objektu poželeo uspeh u radu

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić prisustvovali su svečanom otvaranju organizacione jedinice „Predah” u okviru Centra za smeštaj i dnevni boravak dece ometene u razvoju, povodom Međunarodnog dana osoba sa autizmom, i tom prilikom ministar je svečano uručio licencu za rad gradskoj sekretarki za socijalnu zaštitu Nataši Stanisavljević.

Ministar Đorđević istakao je da se Vlada Republike Srbije aktivno zalaže da odnos države prema građanima bude na najvišem mogućem nivou, a da ustanova „Predah“, po svim karakteristikama, predstavlja pravi primer kako treba da izgleda jedan objekat koji brine o osobama kojima je pomoć potrebna.

Želimo da korisnici ustanova ovakvog tipa imaju najbolju uslugu i verujemo da će im to pomoći u njihovom daljem razvoju. Cilj nam je da se najviši mogući standardi, kao što su postignuti u ovoj ustanovi, postignu i u svim ostalim ustanovama u celoj Srbiji, jer to naši građani svakako zaslužuju - rekao je Đorđević.

Ministar je zaposlenima u novoizgrađenom objektu poželeo uspeh u radu dodavši da veruje da će ovaj dom pružati samo najbolje usluge svojim korisnicima. Zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić istakao je da se ova ustanova po svojim karakteristikama, stepenu zaštite i komfora može porediti sa ovakvim objektima u najrazvijenijim zemljama sveta.

Ovo je prvi ovakav objekat u Srbiji, najbolji u ovom trenutku na Balkanu i sigurno jedan od najboljih u Evropi. Ne postoji nijedan standard koji se primenjuje kada su u pitanju osobe sa autizmom koji ovde nije primenjen i zaista sam ponosan, ali i zahvalan svima koji su dali svoj doprinos da imamo ovakav objekat - rekao je Vesić, dodajući da je ovo standard koji treba da slede i druge lokalne samouprave.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da je ustanova „Predah” namenjena za privremeni i povremeni smeštaj korisnika sa smetnjama u razvoju koji u ovoj ustanovi maksimalno mogu boraviti 45 dana u toku godine, a 20 dana u kontinuitetu. Ona se zahvalila ministru Đorđeviću na podršci koju je ovo Ministarstvo dalo prilikom licenciranja ove ustanove, kao i Gradu Beogradu i zameniku gradonačelnika na inicijativi da se ovaj objekat otvori baš na današnji dan.

Događaju su prisustvovali državni sekretar u ministarstvu za rad zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Nenad Nerić, v. d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić, direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović i direktor Centra za smeštaj dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.