Dani defektologa 2019: Na Zlatiboru održana stručno-naučna konferencija
Dani defektologa 2019: Na Zlatiboru održana stručno-naučna konferencija, Foto: Promo

osi informator

Dani defektologa 2019: Na Zlatiboru održana stručno-naučna konferencija

Društvo defektologa Srbije, kao organizator skupa, izražava zadovoljstvo zbog velikog interesovanja učesnika iz ustanova i organizacija koje su dale svoj doprinos

Objavljeno:

Društvo defektologa Srbije je u periodu od 21 do 24. februara 2019. na Zlatiboru održalo stručno-naučnu konferencija sa međunarodnim učešćem „Dani defektologa 2019”.

Za učešće u radu Konferencije registrovano je preko 400 učesnika iz zemlje i inostranstva, prezentovano je više od 170 stručnih i naučnih radova i realizovana je dvodnevna izložba didaktičkog materijala, prilagođenih udžbenika i asistivne tehnologije.

U okviru svečanog otvaranja Konferencije, u četvrtak, 21. februara 2019. godine, potpisan je međunarodni Protokol o saradnji strukovnih udruženja defektologa i specijalnih edukatora/rehabilitatora. Potpisnici protokola su: Društvo defektologa Srbije, Društvo rehabilitacijskih pedagoga Slovenije, Savez defektologa Makedonije, Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske, Udruženje defektologa/specijalnih edukatora − rehabilitatora Republike Srpske i Udruženje defektologa, edukatora – rehabilitatora u Kantonu Sarajevo „STOL”, Bosna I Hercegovina.

Protokol je potpisan u nameri da se konsoliduju i razviju multilateralni odnosi i saradnja između strukovnih udruženja država u regionu, u oblasti obrazovanja, vaspitanja i rehabilitacije, kao i zdravstvene, socijalne i pravne zaštite dece i mladih sa smetnjama u razvoju, osoba sa invaliditetom i problemima ponašanja i sa ciljem da se u budućnosti obezbede uslovi za zajedničko sprovođenje inicijativa i projekata.

Podršku potpisivanju međunarodnog Protokola o saradnji pružili su prisutni predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zavoda za unapređivanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Komore socijalne zaštite.

Društvo defektologa Srbije, kao organizator skupa, izražava zadovoljstvo zbog velikog interesovanja učesnika iz ustanova i organizacija koje su dale svoj doprinos da Konferencija bude realizovana uspešno i na veoma visokom nivou.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.