DVA JAVNA KONKURSA: Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastavlja sa podrškom udruženjima
Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, Foto: Promo

osi informator

DVA JAVNA KONKURSA: Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastavlja sa podrškom udruženjima

Grad Beograd će obezbediti sve uslove kako bi dgovoriona potrebe ove kategorije stanovništva

Objavljeno:

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Gradske uprave GradaBeograda objavio je dva javna konkursa – javni konkurs za finansiranje programa koje realizuju udruženja iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom na teritoriji grada Beograda u periodu april 2019. – mart 2020. godine i javni konkurs za finansiranje programa koje realizuju udruženja iz oblasti boračko-invalidske zaštite na teritoriji grada Beograda u periodu april 2019. – mart 2020. godine, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

– Sekretarijat za socijalnu zaštitu ostvaruje kontinuiranu saradnju sa civilnim sektorom, putem javnih konkursa podržava rad udruženja iz ovih oblasti obezbeđujući finansijska sredstva za realizaciju njihovih aktivnosti. Cilj konkursa iz oblasti boračko-invalidske zaštite jeste unapređenje kvaliteta života boraca, veterana, vojnih invalida rata i porodica palih boraca, kao i negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Grad pruža podršku udruženjima za realizaciju programa koji unapređuju položaj članova udruženja– osoba sa invaliditetom i njihovih porodica pružanjem podrške u ostvarivanju prava iz različitih oblasti i stvaranjem jednakih mogućnosti za što samostalniji život i socijalnu uključenost – istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Finansijska sredstva za realizaciju ovih konkursa obezbeđena su iz budžeta Grada Beograda, a za navedene namene opredeljeno je 68.000.000 dinara, što je skoro 21,5 više u odnosu na 2018. godinu.

– Uvećanjem planiranih sredstva za javne konkurse za programe iz oblasti zaštite osoba sa invaliditetom i boračko-invalidske zaštite, kao i za projekte iz oblasti socijalne zaštite omogućeno je uvećanje budžeta za pojedinačne programe i projekte, a samim tim smo omogućili da veći broj udruženja dobije sredstva po konkursu. U 2019. godini je opredeljeno preko 30 procenata više, odnosno 30 miliona više za aktivnosti i programe iz ovih oblasti u odnosu na period pre četiri godine – dodala je sekretarka.

Grad Beograd će, kao i do sada, obezbediti uslove za koordinisano i kontrolisano povezivanje aktivnosti svih relevantnih aktera u sistemu zaštite, kako bi na najbolji mogući način mogao da odgovori na potrebe ove kategorije stanovništva.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.