SOCIJALNA INKLUZIJA NA DELU: Da li možeš da pobediš ovu ekipu?
Učestovalo više od dve stotine građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanjuklime prihvatanja osoba sa invaliditetom, Foto: Promo

akcija

SOCIJALNA INKLUZIJA NA DELU: Da li možeš da pobediš ovu ekipu?

Novo kulturno naselje", osmišljena je i početkom marta 2018. godine započeta akcija: "Da li možeš da pobediš ovu ekipu?".

Objavljeno:

Vođeni osnovnom idejom unapređenja socijalne inkluzije u lokalnoj zajednici, na inicijativu Dnevnog boravka ŠOSO "Milan Petrović" sa domom učenika iz Novog Sada i uz svesrdnu i sveobuhvatnu podršku organizacije "Novo kulturno naselje", osmišljena je i početkom marta 2018. godine započeta akcija: "Da li možeš da pobediš ovu ekipu?".

Tokom narednih deset meseci, zajedničkim delovanjem "Novog kulturnog naselja" i Dnevnog boravka, građani tipične populacije su animirani, podsticani da se aktivno uključe u akciju, što je rezultiralo organizovanjem trideset i dva sportska (fudbalska) susreta između tima Dnevnog boravka/Radnog centra (mladi sa smetnjama u razvoju i odrasle osobe sa invaliditetom) i ekipa trideset (30) raznovrsnih grupa građana, udruženja, organizacija, preduzeća i dr.

Da li možeš da pobediš ovu ekipu?
Da li možeš da pobediš ovu ekipu? foto: Promo

Učestovalo više od dve stotine građana Novog Sada dajući nemerljiv doprinos razvijanjuklime prihvatanja osoba sa invaliditetom.

Akcija "Da li možeš da pobediš ovu ekipu?", prijateljstva i kontakti koji su uspostavljeni tokom njenog odigravanja, motivisali su i same korisnike Dnevnog boravka da se aktivnije uključe u život lokalne zajednice, kroz npr. realizaciju treninga borilačke veštine Krav Maga; učešće na lokalnom fudbalskom turniru humanitarnog karaktera; snimanje dve epizode TV emisije: “Kurbla - pozitivni primer mladih” (RTV); učešće u nekoliko kulturnih manifestacija u organizaciji "Novog kulturnog naselja" i dr.

Korisnici dnevnog boravka su aktivno uključeni u socijalni život
Korisnici dnevnog boravka su aktivno uključeni u socijalni život foto: Promo

Prva faza akcije zaokružena je okupljanjem i druženjem svih učesnika u okviru školskog objekta u Čeneju (avgust 2018. godine), kada su razmenjeni utisci, osnažena prijateljstva i začeti planovi razgranate saradnje Dnevnog boravka i organizacija učesnika akcije.

Izgradnjom savezništava sa lokalnim udruženjima građana, Dnevni boravak nastoji produbiti poverenje između Škole i društvene zajednice, a sve u cilju podizanja kvaliteta života samih korisnika Dnevnog boravka.

Korisnici Dnevnog boravka su aktivno uključeni u život lokalne zajednice
Korisnici Dnevnog boravka su aktivno uključeni u život lokalne zajednice foto: Promo

S obzirom na veliku zainteresovanost sugrađana i javnosti, uvažavajući želje korisnika Dnevnog boravka, zajedničkim dogovorom sa Novim kulturnim naseljem, odlučeno je da se sa akcijom nastavi i u 2019. godini.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave putem Facebook stranice Novog kulturnog naselja ili Dnevnog boravka ŠOSO “Milan Petrović” ili na e-mail: novokulturnonaselje@gmail.com.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.