Đorđević: Nastavak saradnje Ministarstva i Saveza osoba sa invaliditetom i u 2019. godini
Zoran Đorđević, Foto: Privatna arhiva

Sastanak

Đorđević: Nastavak saradnje Ministarstva i Saveza osoba sa invaliditetom i u 2019. godini

Ministar je istakao da je ovo samo još jedan u nizu sastanaka na kojem predstavnici saveza imaju priliku da predstave svoje probleme

Objavljeno:

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, zajedno državnim sekretarom Nenadom Nerićem, v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za finansijsko upravljanje, računovodstvo i kontroling Sašom Trandafilovićem, održao je sastanak sa predstavnicima 35 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom kako bi zajedno definisali prioritete za 2019. godinu.

- Verujem da ćemo zajedničkim radom uspeti da se izborimo za vaš još bolji položaj u društvu, jer smo ove godine već dosta toga uradili. I u narednom periodu trudićemo se da iskorenimo stereotipe koji postoje prema osobama sa invaliditetom - istakao je Đorđević.

Kako je ministar naveo, za narednu godini obezbeđeno je 270 miliona za Programski konkurs, 30 miliona više nego prethodne, a za stalno otvoreni konkurs 180 miliona, odnosno 20 miliona više nego u 2018. godini, i dodao da će se zalagati da se svake godine obezbedi sve više sredstava.

Ministar je naglasio da će prioritet rada Ministarstva i u narednoj godini ostati briga prema osobama sa invaliditetom i obezbeđivanje njihovog nesmetanog kretanja, kao i omogućavanje njihove potpune uključenosti u sve društvene sfere.

- Kao veliki uspeh Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom izdvojio bih projekat J=DNAKI, kroz koji smo želeli da pokažemo da u Srbiji svi građani moraju imati ista prava. Takođe, uveden je i novi predmet za studente Arhitektonskog fakulteta o pristupačnosti infrastrukturnih projekata osobama sa invaliditetom, prvi u svetu koji se bavi ovom tematikom - rekao je Đorđević i dodao da je urađena i aplikacija koja osobama sa invaliditetom omogućava da preko svog mobilnog telefona saznaju šta im je sve u njihovom okruženju dostupno.

Ministar je istakao da je ovo samo još jedan u nizu sastanaka na kojem predstavnici saveza imaju priliku da predstave svoje probleme.

- Ovo je način da odredimo prioritete za finansiranje projekata, jer najbitnije je da sredstva koje država dodeli utrošimo na najbolji mogući način, definisanjem zajedničkih prioriteta - rekao je Đorđević.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.