Đorđević: Od 1. januara novi sajt prilagođen osobama sa invaliditetom
Đorđević: Od 1. januara novi sajt prilagođen osobama sa invaliditetom, Foto: Privatna arhiva

Sumiranje rezultata

Đorđević: Od 1. januara novi sajt prilagođen osobama sa invaliditetom

Ministar je još rekao da će u 2019. biti uveden šesti nacionalni SOS telefon koji će finansirati država

Objavljeno:

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, predstavljajući rezultat ovogodišnjeg rada svog ministarstva, najavio da će od 1. januara 2019. funkcionisati novi sajt ovog ministarstva, koji će biti prilagođen osobama sa invaliditetom. Istakao je i aplikaciju koja pomaže osobama sa invaliditetom da lakše dođu do informacija koji objekti su im pristupačni.

- Ta aplikacija za sada može da se koristi samo na teritoriji Beograda, ali ćemo već u sledećoj godini tu mogućnost proširiti na teritoriji čitave Srbije – kaže Đorđević i dodaje da su sve važnije raskrsnice u Beogradu prilagođene osobama sa invaliditetom.

- Na 509 semafora su postavljeni uređaji koji zvukom ukazuju koje svetlo je uključeno za pešake. Na taj način je grad Beograd postao prvi grad u Srbiji koji je pokrio sve svoje semafore zvučnom signalizacijom. U sledećoj godini ćemo sa tim nastaviti i nadam se da ćemo u narednim godinama pokriti i celu zemlju – kaže Đorđević.

Ministar je još rekao da će u 2019. biti uveden šesti nacionalni SOS telefon koji će finansirati država.

Najavio je i reorganizaciju sistema centara za socijalni rad kako bi bili efikasniji u pružanju pomoći građanima, a planirano je da se poveća i broj socijalno-ekonomskih saveta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.