PUŠTENI MLADIĆI IZ NIŠA: Uhapsili ih zbog kupovine OVK amblema, sve povezali sa TERORIZMOM!
Ilustracija, Foto: EPA/Stringer

VRAĆAJU SE KUĆI

PUŠTENI MLADIĆI IZ NIŠA: Uhapsili ih zbog kupovine OVK amblema, sve povezali sa TERORIZMOM!

Iako su sa njima bila dvojica prijatelja, albanske nacionalnosti, privedena su samo trojica pomenutih Srba kojima je određen pritvor od 48 časova

Objavljeno:

Državljani Srbije D.D, D.D I V.J. koji su privedeni juče, nakon što su kupili pet amblema OVK u jednoj radnji u Prištini, odlukom Tužilaštva pušteni su iz pritvora, potvrdili su za Kosovo onlajn njihovi advokati Jovana Filipović i Neđo Šaranović.

Oni su se već uputili ka Nišu, gradu u kojem inače žive.

Podsećamo privedeni Srbi su danas saslušani u policiji zbog sumnje da su počinili krivična dela "pripremanje terorističkog dela", tačnije pripremanje dela "protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".

Jedan od njih, D. D. vlasnik je prodavnice vojne opreme u Nišu u kojoj izlaže i prodaje različita vojna i ratna obeležja. Obeležja OVK kupovao je da bi dopunio svoju kolekciju. Ovi Srbi su na Kosovo doputovali na Zadušnice, a nakon posete groblja kupovali su ove ambeleme u "Armi šopu" u Prištini.

Iako su sa njima bila dvojica prijatelja, albanske nacionalnosti, privedena su samo trojica pomenutih Srba kojima je određen pritvor od 48 časova. Danas su se izjasnili i ispričali zbog čega su kupovali ambleme, negirajući bilo kakve veze sa terorizmom.

Privedeni, kako su naglasili advokati, nemaju nikakve veze sa MUP Srbije.

(Espreso / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.