VELJKU ODALOVIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: To je još jedan od "krajnje nerazumnih" poteza prištinskih institucija
Veljko Odalović, Foto: Pritnscreen

šok

VELJKU ODALOVIĆU ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: To je još jedan od "krajnje nerazumnih" poteza prištinskih institucija

Pitanje nestalih su politizovali da sada nemamo nikakve kontakte ni informacije

Objavljeno:

Predsedniku Кomisije Vlade Srbije za nestala lica Veljku Odaloviću danas je na administrativnom prelazu Merdare kosovska policija zabranila ulaz na Kosovo.

Odalović je trebalo da prisustvuje važnom sastanku Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih, a svoju posetu najvio je pre dva dana, prenosi Radio televizija Gračanica.

Prema rečima Odalovića, to je još jedan od "krajnje nerazumnih" poteza prištinskih institucija kada su u pitanju nestala lica.

"Očigledno je da ih to pitanje ne interesuje. Pitanje nestalih su politizovali da sada nemamo nikakve kontakte ni informacije. Zaboravljaju da je ova Radna grupa mehanizam koji je do sada rešio preko 1.800 slučajeva nestalih lica", rekao je Odalović.

Rešavanje pitanja nestalih je humana i civilizacijska obaveza, koja je sada blokirana rekao je Odalović i istakao da porodice nestalih kosovskih Albanaca isto kao i porodice nestalih Srba zaslužuju odgovore.

"Međunarodni posrednici koji su odgovorni za dijalog i za proces mehanizma kroz Radne grupe, ćute i ne vrše pritiske na prištinsku stranu da se odgovorno odnosi prema svojim obavezama, za razliku od njih Beograd je svoje obaveze izvršio. Svrha mog planiranog odlaska na sastanak je bila da umirimo porodice. Verujem da će se naći neko ko će urazumiti prištinsku stranu i naterati da rade ono što je u interesu porodica, a ne politike", rekao je Odalović.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.