BEZUMAN ČIN: Oskrnavljeno 8 nadgrobnih spomenika kod Gračanice, 6 potpuno uništeno!
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

SRAMOTA

BEZUMAN ČIN: Oskrnavljeno 8 nadgrobnih spomenika kod Gračanice, 6 potpuno uništeno!

U saopštenju je naglašeno i da je Kancelarija "više puta je samo tokom ove godine obaveštavala međunarodne predstavnike" o ugroženosti spomenika SPC i srpskih groblja

Objavljeno:

Na pravoslavnom groblju u etnički mešovitom selu Kišnica kod Gračanice, oskrnavljeno je osam nadgrobnih spomenika koji su polomljeni, od kojih je šest potpuno uništeno, a dva su oštećena, saopštila je večeras kancelarija za Kosovo i Metohiju, osuđujućin taj čin kao "bezuman".

Uništene spomenike zatekli su meštani i posvedočili da su spomenici pre sedam dana bili čitavi, a slučaj su prijavljen je Kosovskoj policiji. "Izgleda da nije dovoljno da se nad srpskim narodom koji živi na prostoru KiM otvoreno demonstrira verska netrpeljivost, već albanski huligani mira ne daju ni mrtvim Srbima i njihovim humkama", navodi u saopštenu Kancelarija uz ocenu da "za sve to vreme, političari iz Prištine predvođeni najisturenijim zagovornikom antisrpske politike Aljbinom Kurtijem, izjavljuju da su Kosovo i Metohija oaza mira i sklada", dok se svakodnevno svedoči etnički motivisanim napadima i incidentima prema Srbima".

Kancelarija ukazuje na da je ove godine "zabeleženo 50 odsto etnički motivisanih incidenata više nego lane, od čega je čak 20 napada na objekte Srpske pravoslavne crkve", a da "dodatno zabrinjava činjenica da ti brojevi i dalje rastu i da izostaje adekvatna reakcija i zaštita srpskog stanovništva".

U saopštenju je naglašeno i da je Kancelarija "više puta je samo tokom ove godine obaveštavala međunarodne predstavnike" o ugroženosti spomenika SPC i srpskih groblja.

Bonus video:

00:31

VRELA SPLIĆANKA pokazala tetovaže na BEZOBRAZNOM MESTU! Pred ukućanima paradirala u TANGAMA i BRUSU

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.