Nikolić: Očekujem udare iz Evrope da priznamo Kosovo
Foto: Fonet

otvorio dušu

Nikolić: Očekujem udare iz Evrope da priznamo Kosovo

Nikolić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa razgovorima sa predstavnicima Euleksa u Beogradu, nakon kojih šefica te Misije Aleksandra Papadopulos nije dala saglasnost za objavljivanje zajedničkog saopštenja
Objavljeno:

Predsednik Tomislav Nikolić nije isključio mogućnost pritisaka nekih evropskih institucija s namerom da Srbija prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Imaćemo izgleda od nekih evropskih institucija otvoreni udar na pokrajinu Kosovo i Metohiju pod željom da valjda i mi shvatimo ili nekako prihvatimo da je to država", rekao je Nikolić u Galeriji SANU.

Nikolić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa razgovorima sa predstavnicima Euleksa u Beogradu, nakon kojih šefica te Misije Aleksandra Papadopulos nije dala saglasnost za objavljivanje zajedničkog saopštenja. Nikolić je rekao da je s njegove strane razgovor bio otvoren, a da ona nije rekla nista što ne bi smelo, sa stanovišta njenog evropejstva, da se objavi. "Meni nije jasno zašto je stavila embargo... Ja mislim da ako razgovaram predstavnik Euleksa i ja, mediji to moraju da znaju. Mislim da je pokazala kako izgleda demokratija u organizacijama kada misle da neka istina neće da se svidi onima koji će tu istinu da pročitaju", rekao je predsednik Nikolić.

foto: Profimedia

Predsednik je kazao da ne bi ni razgovarao sa Papadopulos da je znao da "Ne bih sa njom razgovarao uopšte da je rekla da nećemo ništa da objavimo iz tih razgovara. A opet s druge strane, svakako da ću da razgovaram sa predstavnikom Euleksa, iako su se pohvalili da su smanjili broj osoblja i da je već polovina zaposlenih u Euleksu sa KiM", rekao je Nikolić. Predsednik je obišao galeriju SANU i izložbu "Srpska akademija nauka i umetnosti 1841-2016", koja je otvorena u okviru obeležavanja 175 godina postojanja Akademije.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.