OGLASIO SE GRENEL SA KOSOVA: "Kongresmeni ne znaju šta se ovde dešava"
Ričard Grenel, Foto: Profimedia

rekao je

OGLASIO SE GRENEL SA KOSOVA: "Kongresmeni ne znaju šta se ovde dešava"

Reći ću da je dobro imati slobodu, ali sa slobodom dolazi odgovornost - rekao je on

Objavljeno: 17:57h

Ričard Grenel se danas na kraju razgovora s medijima na Merdaru dotakao i pisma upućenog predsedniku Bajdenu koje je potpisalo sedam kongresmena, istakavši da oni ne poznaju region i nisu u pravu.

Kako Grenel ističe, ti kongresmeni ne znaju šta se ovde dešava i "samo pričaju iz Vašingtona".

- Videli smo tu osobu iz Srbije koja daje divlje optužbe o meni, govori da dobijam neverovatnu sumu novca od Vlade Srbije što očigledno nije istina i potpuno je lažna vest. Mislim da mediji ne treba da izveštavaju o tome, to su glasine. Kada gledate činjenice, mediji imaju obavezu da izveštavaju o činjenicama, a ne o nekom liku koji priča i optužuje, to je ludo i divlje. Ali reći ću ovo kongresmenima, ta osoba je rekla taj nečuven komentar u Srbiji - rekao je Grenel.

On je zatim dodao da mu se čini da ima slobode medija da kažete šta god želite, jer imate tog momka koji daje lažne vesti i ima svo pravo da kaže, iako je skroz pogrešno, a ja to mogu da demantujem i svako ko zna činenice može da demantuje, ali to je sloboda govora, sloboda medija i puno medija iz Srbije je to prenelo iako je neverovatno pogrešno.

- Reći ću da je dobro imati slobodu, ali sa slobodom dolazi odgovornost - rekao je on.

Aktuelna kosovska vlada odbila gasovod

Nekadašnji ambasador se dotakao i pitanja gasovoda, jer kako je naveo, želi da priča o ekonomiji, a ne politici.

- Na Kosovu postoji velika potreba da se otarasi kompanija uglja. To je prljavo, nezdravo i videli smo od trenutne vlade odbijanje novca koji su Amerikanci hteli da ulože u gas. Gas je jeftiniji od uglja i to bi bila jeftinija energija za građane Kosova i mnogo zdravija. I kada je trenutna vlada odbila novac da izgradi gasovod, to nije dobro za ljude Kosova i želim da to bude jasnije sa američke strane. Mislim da je Ambasada SAD trebalo da bude mnogo jasnija po ovom pitanju, propustila je priliku da podrži čistiju, obnovljivu energiju - rekao je Grenel.

On je takođe spomenuo da je razgovarao sa Tačijem i misli da moraju da imaju sudski sistem koji radi svoj posao, ali mora da bude mnogo brži.

- Sramota što je trebalo 20 godina da se dođe do ove tačke. Sud je veoma politički, videli su da idemo ka dogovoru i Evropljani moraju nešto da urade u vezi toga, jer kada politizujete sudske procese morate da budete veoma oprezni jer kada neko drugi dođe na vlast pravite užasan sistem gde politika ulazi u sistem", naveo je Grenel, koji na kraju nije želeo da otkrije s kim se sve susreo na Kosovu - rekao je on.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.