POTVRĐENO 12 SLUČAJEVA DELTA PLUS SOJA NA KOSOVU: Ministarstvo zdravlja saopštilo nove podatke
Bolnica, Foto: Printscreen/Tanjug/AP/Bernat Armangue

LOŠE VESTI

POTVRĐENO 12 SLUČAJEVA DELTA PLUS SOJA NA KOSOVU: Ministarstvo zdravlja saopštilo nove podatke

"Od 70 pozitivnih uzoraka koji su poslati na analizu u Nemačku, urađeno je 59 od kojih je u 12 slučajeva (20,33 odsto) otkrivena Delta plus varijanta", navedeno je

Objavljeno:

Ministarstvo zdravlja Kosova saopštilo je danas da je potvrđeno 12 slučajeva Delta plus varijante korona virusa na Kosovu.

"Od 70 pozitivnih uzoraka koji su poslati na analizu u Nemačku, urađeno je 59 od kojih je u 12 slučajeva (20,33 odsto) otkrivena Delta plus varijanta", navedeno je.

Nacionalni institut javnog zdravlja (NIJZK) planira da u ponedeljak, 15. novembra, pošalje i druge pozitivne uzorke korona virusa, prikupljene tokom poslednje dve nedelje, kroz isti projekat, kako bi virološki pratili varijante korone na Kosovu.

Kako je saopšteno, NIJZK istražuje i prati sve moguće izvore kako bi sprečili dalje širenje i moguće implikacije po ljudsko zdravlje za novu Delta plus varijantu, koja se brže širi nego delta soj.

S obzirom na još uvek veliki broj aktivnih slučajeva korone, resorno ministarstvo poziva građane da poštuju mere koje je donela Vlada, kao i da se vakcinišu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.