Tužilac za zločine OVK u razgovoru sa Vučićem: Biću nezavisan!
Foto: Beta

Susret diplomata

Tužilac za zločine OVK u razgovoru sa Vučićem: Biću nezavisan!

Švendimen je rekao da je u prvu posetu Srbiji na funkciji specijalnog tužioca došao sa ciljem da u nadležnim institucijama predstavi svoju metodologiju rada
Objavljeno:

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Kancelarije specijalizovanog tužioca Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu Dejvida Švendimena kome je preneo očekivanje da će nepristrano i profesionalno pristupiti procesuiranju odgovornih za ratne zločine na KiM nad Srbima, ali i pripadnicima drugih nacionalnosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Premijer Vučić je izrazio podršku Vlade Srbije radu Specijalnog suda i Kancelarije specijalnog tužioca.

Premijer je, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, preneo i očekivanje da će nepristrasno i profesionalno pristupiti procesuiranju odgovornih za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, počinjenih nad Srbima, ali i pripadnicima drugih nacionalnosti na KiM.

foto: Beta

Švendimen je rekao da je u prvu posetu Srbiji na funkciji specijalnog tužioca došao sa ciljem da u nadležnim institucijama predstavi svoju metodologiju rada.

On je rekao da želi da dužnost, koja mu je dodeljena, obavlja na najbolji način: temeljno, nezavisno, s poštovanjem prema žrtvama i odgovorno prema pravdi.

Glavni tužilac Specijalnog suda za ratne zločine na Kosovu i Metohiji Dejvid Švendimen danas je u razgovoru sa zvaničnicima u Beogradu istakao svoju nezavisnost i naglasio da će u vršenju mandata biti vođen "isključivo činjenicama i zakonom te da će svoj posao raditi bez straha ili pravljenja protivusluga", saopšteno je iz njegovog kabineta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.