NENAD ARSIĆ OSUĐEN NA 6 GODINA ROBIJE
Zatvor, Foto: Profimedia

zaglavio

NENAD ARSIĆ OSUĐEN NA 6 GODINA ROBIJE

Arsić je 2020. proglašen krivim za ratne zločine protiv civilnog stanovništva 1999. godine u prištinskom naselju Emšir.

Objavljeno: 18:36h

Veće Vrhovnog suda u Prištini potvrdilo je danas kaznu od šest godina zatvora Nenadu Arsiću iz Čaglavice, zbog navodnih ratnih zločina na Kosovu i Metohiji, piše Reporteri.

U odluci se navodi da se zahtev za zaštitu zakonitosti odbrane osuđenog N. A. podnet protiv presude Osnovnog suda u Prištini od 24. decembra prošle godine i presude Apelacionog suda odbija kao neosnovan, prenosi Tanjug.

Arsić je 2020. proglašen krivim za ratne zločine protiv civilnog stanovništva 1999. godine u prištinskom naselju Emšir.

Prema navodima iz presude on je žrtve J. Š. i S. Š, primoravao da, kako se tvrdi, "piju alkohol i pevaju srpske pesme".

Odluka takozvanog Vrhovnog suda Kosova da potvrdi osuđujuću presudu Nenadu Arsiću, Srbinu iz Čaglavice, novi je u nizu dokaza pristrasnosti sudskih instanci iz Prištine, navodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Nedopustivo je i sramotno da se Srbima na Kosovu i Metohiji uskraćuje pravo na pravično suđenje i da se oni proganjaju i terete po tajnim optužnicama i osuđuju na višegodišnje kazne zatvora, bez čvrstog utemeljenja na dokazima, uz brojne povrede njihovih prava - saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Oni ukazuju da ni takozvani Apelacioni, ni takozvani Vrhovni sud, uopšte nisu razmatrali stav Arsićeve odbrane o potpuno protivrečnim iskazima oštećenih u ovom slučaju, iako su dvojica oštećenih u svojim izjavama navodili potpuno različite verzije istog događaja.

- S tim u vezi, Arsićev advokat već priprema žalbu takozvanom Ustavnom sudu, takozvanog Kosova, u kome će izneti i ove argumente, ali i druge procesne povrede u slučaju Nenada Arsića - ističe se u saopštenju Kancelarije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.