ŠOK BOMBE I KAMENICE NA SVE STRANE, VUČIĆ KRENUO ZA RAŠKU: Opsadno stanje na Kosovu (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen, EPA/Valdrim Xhemaj

dramatične scene

ŠOK BOMBE I KAMENICE NA SVE STRANE, VUČIĆ KRENUO ZA RAŠKU: Opsadno stanje na Kosovu (VIDEO)

Predsednik države uputio se ka Raškoj gde bi trebalo da bude organizovan sastanak sa čelnicima srpskih opština

Objavljeno:

Trenutak kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici a potom suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

Na snimku se vidi trenutak kada kosovska policija ulazi u apoteku, a nedugo zatim se jedan njen pripadnik raspravlja sa okupljenim građanima.

On potom ulazi u apoteku, a pred građane pada šok bomba.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obraća se povodom upada policije lažne države Kosovo i specijalaca ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu.

- Imamo na desetine ranjenih, i zbog toga je predsednik Aleksandar Vučić hitno otišao u Rašku, gde će razgovarati sa Srbima sa Kosova.

On je naveo da je sve ovo direkno maslo Kurtija i da on želi da izazove krizu na Kosovu i Metohiji i da pokuša da osvoji sever.

- Oni su upadali čak i u apoteke i to je za njih krijumčarenje robe. Kada su se ponovo vratili u bazu Belvedere, naš narod ih je sprečio. Tada su pripadnici ROSU pucali na goloruki srpski narod - dodao je Petković.

Petar Petković
foto: Printscreen/TV Pink

Obratio se Aljbin Kurti

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da je današnja akcija Kosovske policije bila usmerena protiv švercera u Prištini, Peći i u severnom i južnom delu Kosovske Mitrovice.

On je na svom Fejsbuku napisao da je Kosovska policija jutros pokrenula operaciju pretresa nekoliko lokacija u Peći, Prištini i Mitrovici, kao i da je ona proizvod koordinisane akcije policije i Tužilaštva, prenosi koha.

- Oduzeta je roba koja predstavlja dokazni materijal. Kriminal i kriminalne grupe se neće tolerisati i biće uhvaćeni. Borićemo se protiv krijumčarenja - napisao je Kurti.

Aljbin Kurti
foto: Printscreen

On je pozvao građane severnog dela kosovske Mitrovice da ostanu mirni i kako je rekao ne nasedaju na pisanje medija u Srbiji.

Kosovska policija privela je Srbina u Zvečanu, javlja prištinski Indeks onlajn.

Kako dodaje, privedena osoba je odvedena u policijsku stanicu na razgovor.

Indeks onlajn objavio je fotografije i snimak hapšenja Srbina.

Podsetimo, prema poslednjim informacijama, jedan Srbin je upucan u Zvečanu, i on se trenutno nalazi u teškom stanju.

"Povreda je naneta vatrenim oružjem. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", rekao je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Prema poslednjim informacijama, jedan Srbin je upucan u Zvečanu, i on se trenutno nalazi u teškom stanju.

"Povreda je naneta vatrenim oružjm, ustreljen je u predelu grudnog koša. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju", rekao nam je hirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Kako Kosovo onlajn saznajem povređeni muškarac je upucan s leđa.

U međuvremenu, pripadnici Kosovske policije su počeli da se povlače iz Zvečana, a na putu su bile primetne čaure od bojeve municije.

Posle dramatičnih scena u Kosovskoj Mitrovici i upada jedinica ROSU, koje su kulminirale ranjavaljem Srbina od strane albanskih specijalaca, predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je da se hitno sastane sa predstavnicima našeg naroda na Kosovu i Metohiji.

Predsednik države uputio se ka Raškoj gde bi trebalo da bude organizovan sastanak sa čelnicima srpskih opština.

Podsetimo, jedan Srbin teško je ranjen danas prilikom nasilnog upada jedinica ROSU u Kosovsku Mitrovicu. Prema našim informacijama za sada nepoznati muškarac pogođen je u leđa a metak mu je izašao na grudi.

Kosovo
foto: Printscreen/Youtube/Kosovo online

Hitno je primljen u bolnicu i njegovo stanje je zabrinjavajuće.

Nakon što su pripadnici tzv. Kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenisali protiv okupljenih građana, u Severnu Mitrovicu su iz južnog dela grada pristigli i pripadnici Rosu.

Kosovo
foto: Printscreen

Situacije je izuzetno napeta.

Kosovo
foto: Printscreen

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Severnoj Mitrovici, a ulice su pune građana.

Kosovo
foto: Printskrin/RTS

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u "ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe".

Kako se navodi u saopštenju "akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice".

- Sve policijske radnje sprovode se u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvima i sudovima, a odnose se na provere i pretrese na različitim lokacijama kao što su kuće, stambeni, poslovni prostor, skladišta robe... Kao rezultat intenzivnih akcija i profesionalnih radnji kosovske policije i carine, do sada je zaplenjena raznovrsna roba koja služi kao materijalni dokaz.

Kosovska policija je navela i da će "u saradnji i koordinaciji sa nadležnim organima nastaviti implementaciju svojih dužnosti i odgovornosti na nacionalnom nivou, u cilju sprečavanja kriminalnih aktivnosti, sprečavanje krijumčarenja robe i uništavanje kriminalnih grupa".

U Severnoj Mitrovici trenutno je u toku akcija Kosovske policije, a građani su se okupili i blokirali ulicu Kneza Miloša.

Kako prenosi reporter Kosovo onlajn, kosovska policija koja je došla iz Južne Mitrovice upala je u jednu od gradskih apoteka.

Čulo se i nekoliko eksplozija tokom akcije, za koje se pretpostavlja da su od šok-bombi.

Nakon što je počela akcija, u Severnoj Mitrovici neprestano odzvanjaju sirene za uzbunu, a blokirana je raskrsnica koja se nalazi u blizini Tehničke škole.

Kako pokazuju snimci objavljeni na društvenim mrežama veliki broj građana izašao je na ulice. Sajtu Kossev-a u ovom trenutku ne može da se pristupi, po svemu sudeći izgleda da je pao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.