OSUMNJIČENIMA ZA TERORIZAM NA KOSOVU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Postoji bojazan od BEKSTVA okrivljenih
Policija, Foto: Nebojša Mandić

odlučeno

OSUMNJIČENIMA ZA TERORIZAM NA KOSOVU ODREĐEN PRITVOR OD 30 DANA: Postoji bojazan od BEKSTVA okrivljenih

Specijalno tužilaštvo saopštilo je u nedelju da je do hapšenja petorice osumnjičenih došlo nakon višemesečne istrage i sprovođenja tajnih mera istrage i nadzora

Objavljeno: 16:54h

Osnovni sud u Prištini odredio je, na zahtev Specijalnog tužilaštva, pritvor od 30 dana uhapšenima zbog terorizma, kod kojih su prilikom hapšenja pronađeni eksploziv, vatreno oružje, dronovi i protivtenkovsko oružje.

U zahtevu koje je tužilaštvo podnelo sudu se navodi da su osumnjičeni, počinili krivično delo "priprema terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova" u vezi sa krivičnim delom "izvršenje terorističkog akta". Dodaje se da postoji bojazan od bekstva okrivljenih ako im se omogući da se brane sa slobode. U zahtevu se kaže i da postoji rizik da će okrivljeni uništiti, prikriti, prepraviti ili falsifikovati dokaze o krivičnim delima, ometati tok istrage ili uticati jedni na druge, prenosi Gazeta ekspres. Tužilaštvo smatra i da postoji opasnost od ponavljanja krivičnih dela, uzimajući u obzir njihovu težinu, okolnosti u kojima su delovali, lične karakteristike okrivljenih, a posebno društvenu opasnost jer mogu dovršiti krivična dela za koja je prethodno izvršena priprema. Specijalno tužilaštvo saopštilo je u nedelju da je do hapšenja petorice osumnjičenih došlo nakon višemesečne istrage i sprovođenja tajnih mera istrage i nadzora. Tužilaštvo je navelo da su uhapšeni Ardijan Gjuraj iz Peći, Mentor Beljaka iz Prizrena, Ergim Silja i Nehrudin Skenderi, koji su prema saznanjima plicije i ranijih godina dovođeni u vezu i hapšeni zbog terorizma. Ime petog uhapšenog nije saopšteno.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.