JEDINICA ROSU SE POVUKLA SA JARINJA! Seli u borna kola i otišli (VIDEO)
Kfor na Kosovu, Foto: Printskrin/RTS

dogovor

JEDINICA ROSU SE POVUKLA SA JARINJA! Seli u borna kola i otišli (VIDEO)

U koloni su primetni italijanski i poljski vojnici, a KFOR će rasporediti svoje trupe na administrativnim prelazima i trebalo bi da ostanu naredne dve nedelje

Objavljeno: 16:27h

Prema dogovoru Beograda i Prištine postignutom u Briselu, predviđeno je da se danas specijalne kosovske policijske snage, istovremeno sa srpskim barikadama, povuku sa administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak, a velika kolona sa pripadnicima KFOR-a pristigla je na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Jedinica Rosu povukla se sa Jarinja! Seli u troja borna kola i otišli.

Sporni kamion sa transparentom "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština" sklonjen je još dalje od puta, ka parkingu. ROSU i dalje stoje u koloni ali ne kreću. Srbi su pomerili sporni kamion i šator, ali ROSU ničim ne pokazuju da su spremni da krenu.

Podsećamo, rok za povlačenje ROSU ističe danas u 16 časova.

Podsetimo, u koloni su primetni italijanski i poljski vojnici, a KFOR će rasporediti svoje trupe na administrativnim prelazima i trebalo bi da ostanu naredne dve nedelje.

Helikopter nadleće prostor iznad administrativnih prelaza.

Prištinski specijalci na Jarinju su spakovali rančeve, pokupili smeće i formirali kolonu vozila za polazak, a su pomerili kamione kako bi oslobodili jednu saobraćajnu traku puta Jarinje - Kosovska Mitrovica.

Očekuje se povlačenje mehanizacije pomoću koje su Srbi napravili blokadu, dok pripadnici Rosu pakuju opremu u džipove, piše Kosovo Onlajn.

Slična je situacija i na administrativnom prelazu Brnjak, gde su takođe pristigli vojnici Kfora.

Povlačenje specijalnih policijskih snaga i barikada trebalo bi istovremeno da počne danas od 8.00 i da se završi najkasnije do 16.00 sati.

Od ponedeljka na administrativnim prelazima za vozila će biti uspostavljen režim sa "stikerima" do konačnog rešenja registarskih tablica.

Kao poslednja tačka dogovora, predviđa se formiranje radne grupe koja će raditi na trajnom rešenju za registrske tablice po standardima i praksama EU.

Grupu će činiti predstavnici EU, koji će njom i predsedavati, kao i predstavnici Beograda i Prištine.

00:13

JEDNA JEDINICA KFORA STIGLA DO PRVE BARIKADE IZ PRAVA LEPOSAVIĆA

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.