NIKO SE NE POVLAČI: Srbi okupljeni oko vatre i šatora, Edi Rama danas stiže na Kosovo!
Kosovo, Foto: EPA/STRINGER, Ilustracija

IMA LI KRAJA?

NIKO SE NE POVLAČI: Srbi okupljeni oko vatre i šatora, Edi Rama danas stiže na Kosovo!

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška-Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini.

Objavljeno:

Protest Srba sa KiM zbog odluke Prištine o zameni registarskih tablica, ušao u drugu sedmicu.

Na terenu nema nagoveštaja skorog rešenja. Ne povlače se pripadnici specijalne jedinice kosovske policije. Zbog njihovog prisustva ne povlače se Srbi.

Srbi okupljeni oko vatre i šatora

Srbi sa severa KiM proveli su još jednu noć na putu Raška-Leposavić, okupljeni uz vatre i oko šatora, gde mirno protestuju protiv mera vlade u Prištini. Oni su rešeni da tu ostanu dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, da se specijalne jedinice kosovske policije povuku sa administrativnih prelaza i da privremene prištinske institucije povuku mere koje se odnose na registarske oznake vozila koja dolaze iz centralne Srbije i sa severa KiM. Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni su za saobraćaj i preko njih se može proći samo peške. Noć na administrativnim prelazima protekla je mirno, a tako je bilo i juče. Prostor oko Brnjaka i Jarinja uz administrativnu liniju juče su u više navrata nadletali avioni Vojske Srbije, a zatim i Kfora, kako bi nadgledali bezbednosnu situaciju.

Stiže Edi Rama

Albanski premijer Edi Rama boraviće danas na Kosovu gde će, kako je najavljeno sa predstavnicima privremenih prištinskih institucija razgovarati o napetostima na severu KiM, ali i o inicijativi Otvoreni Balkan. Rama u Prištinu dolazi iz Njujorka gde je učestvovao na Generalnoj skupštini UN, a tokom boravka na Kosovu sastaće se sa premijerom Aljbinom Kurtijem kao i sa liderima tri opozicione stranke, prenosi "Zeri". Prištinski mediji prenose da nije u planu sastanak premijera Albanije sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, niti sa predsednikom parlamenta Glaukom Konjufcom.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.