PRIŠTINSKE TABLICE: Tri opštine sa juga Srbije se opiru PRIŠTINSKIM odlukama
Ilustracija, Foto: Printscreen/facebook

NOVE TABLICE

PRIŠTINSKE TABLICE: Tri opštine sa juga Srbije se opiru PRIŠTINSKIM odlukama

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa rekao je Radiju Slobodna Evropa da je danas privremenim institucijama poslat zahtev o izuzimanju te tri opštine, kako bi se svim građanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, omogućila potpuna sloboda kretanja

Objavljeno:

Predstavnici Albanaca iz opština Preševo, Medveđa i Bujanovac sa juga centralne Srbije, zatražili su danas od privremenih institucija u Prištini da građani tih opština budu izuzeti od odluke o reciprocitetu registarskih tablica.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa rekao je Radiju Slobodna Evropa da je danas privremenim institucijama poslat zahtev o izuzimanju te tri opštine, kako bi se svim građanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, omogućila potpuna sloboda kretanja.

- Poslali smo zahtev da se iz odluke izuzmu opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa. Ne Albanci ili Srbi, već te tri opštine koje su veoma povezane sa Kosovom iz kojih ljudi svakodnevno putuju na Kosovo - rekao je Mustafi.

Prema njegovim rečima, za albansku nacionalnu zajednicu odluka Prištine je politički razumljiva, ali je njena primena diskutabilna, jer Albance iz tzv Preševske doline dovodi u poziciju taoca u nadmudrivanju Prištine i Beograda.

- Mi podržavamo svaku odluku Prištine koja osnažuje državnost Kosova, ali nas ovaj potez čini taocem u nadmudrivanju Prištine i Beograda. Ona je najviše pogodila Albance iz Preševske doline koji su porodično, istorijski i tradicionalno veoma povezani sa Kosovom - rekao je Mustafa.

Kako je dodao, čeka se odgovor iz Prištine, kao i da se čeka i na prelazima Končulj i Mučibaba u dugačkim kolonama automobila za dobijanje kosovskih probnih tablica.

Bonus video:

04:53

BRZE VESTI 22.09.2021. 10:55

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.