Kosovsko ministarstvo pozvalo građane Kosova da ne putuju kroz Srbiju!
Foto: Reuters

Uplašili se hapšenja

Kosovsko ministarstvo pozvalo građane Kosova da ne putuju kroz Srbiju!

"Posla pritvaranja potpukovnika Policije Kosova Nehata Tačija nekoliko nedelja ranije pod političkim optužbama, ovo hapšenje Keljmendija je neprihvatljivo i dovodi u pitanje procese koji su postignuti tokom perioda dijaloga o normalizaciji odnosa"
Objavljeno: 10:13h

Ministarstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je danas uznemirenost zbog hapšenja Hiljmija Keljmendija pod optužbom za ratne zločine i pozvalo građane Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

"Posla pritvaranja potpukovnika Policije Kosova Nehata Tačija nekoliko nedelja ranije pod političkim optužbama, ovo hapšenje Keljmendija je neprihvatljivo i dovodi u pitanje procese koji su postignuti tokom perioda dijaloga o normalizaciji odnosa", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Srpska policija uhapsila je u ponedeljak, 31. oktobra, Hiljmija Keljmendija (36) pod optužbom da je počinio ratne zločine na Kosovu. On je uhapšen dok se vraćao u Nemačku, gde živi proteklih 12 godina. To ministarstvo je navelo da će nastaviti da prati "novostvorenu apsurdnu situaciju sa Srbijom", i da će to pitanje podići na najviši nivo, u saradnji sa "medjunarodnim prijateljima SAD, EU i drugim prijateljskim zemljama". U saopštenju se dodaje da nadležne institucije stalno usaglašavaju mere koje će preduzeti kada bi obezbedili potpunu zakonsku zaštitu uhapšenih gradjana Kosova. "Ministarstvo spoljnih poslova takodje poziva državljane Kosova koji iz bilo kojih razloga prolaze kroz Srbiju da to maksimalno izbegavaju u narednim mesecima. Istovremeno zahtevamo i od drugih zemalja u regionu i EU, da kao i do sada ne uzimaju u obzir naloge za hapšenje Srbije za gradjane Kosova", navodi se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.