Petković: Odgovor države na presudu Todosijeviću biće snažan
Petar Petković, Foto: Printscreen/youtube

OGLASIO SE

Petković: Odgovor države na presudu Todosijeviću biće snažan

Ovom odlukom suspendovano je pravo na slobodu mišljenja i govora i na tlu moderne Evrope u 21. veku i uveden verbalni delikt na prostoru KiM. Na ovaj način se nastoji da se Srbima zabrani pravo na mišljenje, slobodu govora i iznošenje istine.

Objavljeno:

"Sramnom odlukom da potvrdi dvogodišnju kaznu zatvora poslaniku Srpske liste i predsedniku opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću zbog izjava o Račku, prištinsko pravosuđe nanelo je nesagledivu štetu procesu pomirenja na Kosovu i Metohiji", stoji u Saopštenje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića koji je reagovao na presudu Todosijeviću i dodaje: "Ovom skandaloznom odlukom koja nije utemeljena ni na pravu ni na pravdi, opasno je narušena bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji jer presuda Ivanu Todosijeviću presuda je svakom Srbinu koji se za istinu bori. Ivan Todosijević je rekao samo ono što danas oseća i zna svaki Srbin, ali i svako onaj kome su istina i pravda na prvom mestu, a stav o Račku jasno i glasno je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Povodom ove sramne presude biće održane hitne konsultacije Srpske liste sa rukovodstvom Republike Srbije i naš odgovor će biti odlučan I snažan

Ovom odlukom suspendovano je pravo na slobodu mišljenja i govora i na tlu moderne Evrope u 21. veku i uveden verbalni delikt na prostoru KiM. Na ovaj način se nastoji da se Srbima zabrani pravo na mišljenje, slobodu govora i iznošenje istine. Ova politička presuda najdirektnije je kršenje Briselskog sporazuma u tački 10. koja se odnosi na pravosuđe, a kojom je dogovoreno da u predmetima koji dolaze iz srpskih sredina većinski odlučuju sudije srpske nacionalnosti. Međutim, u presudi Ivanu Todosijeviću odlučivale su samo sudije albanske nacionalnosti i u prvostepenom i u drugostepenom postupku. Albanci tužili, Albanci presudili. Presudom Todosijeviću nastavlja se progon Srba, ne samo na prostoru Kosova i Metohije nego i u regionu, sinhronizovanim pravnim odlukama koje imaju za cilj da kriminalizuju srpski narod i okrive ga za sva dešavanja tokom devedesetih godina. To neće sprečiti srpski narod da u svakoj prilici i na svakom mestu, uzdignute glave poput Ivana Todosijevića svedoči istinu. Država Srbija će kao i do sada nastaviti da pruža svu potrebnu pravnu i svaku drugu pomoć Ivanu Todosijeviću koji se našao na udaru Prištine samo zato što je Srbin i što brani istinu".

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.