BROJ NOVOZARAŽENIH NA KOSOVU POVEĆAN ZA DESET PUTA U POSLEDNJE 2 NEDELJE: Biće problem bolnički kapaciteti!
Ilustracija, Foto: Profimedia

nije dobro

BROJ NOVOZARAŽENIH NA KOSOVU POVEĆAN ZA DESET PUTA U POSLEDNJE 2 NEDELJE: Biće problem bolnički kapaciteti!

Posle sednice Vlade na kojoj su usvojene nove mere protiv korona virusa, Vitia je kazao da trenutni broj vakcinisanih protiv kovida-19 nije dovoljan da se zaustavi širenje Delta soja virusa

Objavljeno:

Ministar zdravlja Kosova Arben Vitia izjavio je danas da je u poslednje dve nedelje broj novoinficiranih korona virusom na dnevnom nivou povećan za deset puta, navodeći da se ukoliko nastavi takvim tempom, biće problem da se obezbede potrebni bolnički kapaciteti.

Posle sednice Vlade na kojoj su usvojene nove mere protiv korona virusa, Vitia je kazao da trenutni broj vakcinisanih protiv kovida-19 nije dovoljan da se zaustavi širenje Delta soja virusa.

On je naveo da će svi gradjani koji dolaze iz zemalja visokog rizika morati da imaju potvrdu o vakcinaciji, serološki test ili negativan PCR test.

U svakoj sportskoj, kulturnoj ili društvenoj aktivnosti, učesnici moraju predočiti potvrdu o vakcinaciji ili negativan serološki ili PCR test.

Vitia je kazao i da je obaveza nošenja maske i dalje na snazi i da bez nje neće biti dozvoljen ulazak u sredstva gradskog ili medjugradskom prevoza, na ulici ili u prodajnim objektima.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.