NAKON SASTANKA U BRISELU, Kurti se nije vratio na Kosovo već otišao na OVU LOKACIJU
Aljbin Kurti, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

GDE LI JE?

NAKON SASTANKA U BRISELU, Kurti se nije vratio na Kosovo već otišao na OVU LOKACIJU

Nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju

Objavljeno:

Kosovski premijer Aljbin Kurti već dve nedelje ne boravi na Kosovu, a posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u ponedeljak 19. jula, u okviru dijaloga, nije se vratio na Kosovo, prenosi Ljajmi.

Posle razgovora koje je imao u Briselu, premijer Kurti se nije vratio na Kosovo i nije poznato da li je iz Belgije otputovao u neku drugu zemlju.

Kurti je sa Kosova otišao u Grčku 8. jula, gde je prisustvovao okruglom stolu u organizaciji grčke vlade i lista “Ekonomist”, a zatim je prisustvovao “Simi” simpozijumu u Atini. Tokom njegovog boravka u Grčkoj, skoro 2.000 građana opštine Dečani imalo je trovanje, a u opštini je proglašeno vanredno stanje. Uprkos brojnim kritikama, Kurti se nije vratio na Kosovo, već je nastavio put do sledeće destinacije – Francuske.

Sa suprugom i kćerkom, Aljbin Kurti je posetio Filmski festival u Kanu gde je prisustvovao premijeri kosovskog filma “Nema mesta”, koji se takmičio za “Zlatnu palmu”. Film nije uspeo da osvoji nagradu, a Kurti se uputio u Beligiju.

U Briselu se premijer tzv. Kosova u okviru dijaloga Beograda i Prištine sastao sa srpskom delegacijom i predstavnicima Evropske unije, i od tada nema zvaničnih informacija o tome gde boravi.

Ljajmi prenosi da na pitanja koja su poslali kabinetu premijera i portparolu Vlade Kosova redakcija lista još nije dobila odgovor i napominje da je kancelarija Vlade Kosova “hermetički zatvorena za medije”, koji imaju priliku da postave pitanja na konferencijama za novinare koje se retko održavaju.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.