DRŽAVA POMAŽE GRAĐANIMA SRBIJE! Stiže podrška od 1.000 evra po domaćinstvu
Kosovo i Metohija, Foto: EPA-EFE/ PETRIT PRENAJ

bravo

DRŽAVA POMAŽE GRAĐANIMA SRBIJE! Stiže podrška od 1.000 evra po domaćinstvu

Direktor kancelarije za KiM istakao je da na taj način država Srbija pokazuje da vodi računa o svojim ljudima

Objavljeno:

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obišao je u Donjoj Gušterici kod Lipljana porodice čija su imanja i domovi postradali od poplava u januaru i najavio najskoriju pomoć Vlade Srbije u saniranju štete.

"Došao sam u Donju Guštericu da bih danas zvanično najavio pomoć Vlade Republike Srbije ugroženom stanovništvu ovde na KiM koje je pretrpelo poplave tokom januara meseca. Ovde sam posetio dve porodice koje su pretrpele ozbiljne štete. Ovde sam kod porodice Lazić, a bio sam i kod porodice Šubarić.

To su divne porodice koje imaju više dece i svakako država Srbija misli na naše ljude i gledamo na sve načine da im pomognemo", rekao je Petković.

Po njegovim rečima, od danas 150 domaćinstava koja su pretrpele poplave i gde je voda ušla u kuće, dobiće po 1.000 evra u dinarskoj protivrednosti.

"Ono što hoću dodatno da kažem, još oko 500 porodica, najviše na centralnom Kosovu, ali u u Kosovskom Pomoravlju, a reč je o domaćinstvima druge kategorije, gde je voda ušla u dvorište ili u pomoćne objekte, dobiće preko kancelarije za KiM po 50.000 dinara", poručio je Petković.

Direktor kancelarije za KiM istakao je da na taj način država Srbija pokazuje da vodi računa o svojim ljudima.

"Ne samo ulaganjem u izgradnju, već i pomaganjem kad pretrpe štetu.Tokom rebalansa izdvojili smo sredstva u iznosu od 200 miliona za rekonstrukciju svih važnih infrastrukturnih objekata, koji su takođe tokom poplave postradali, mostovi, ulice, putevi... Ali i 100 miliona dinara za čišćenje rečnih korita i prevenciju od poplava. To će pomoći da imamo manje poplava. Morate da razumete da ovde ne zavisi sve od nas. Nisu ni Lazić ni Šubarić ti koji zagađuju reke, nego je to problem koji očigledno traje više decenija i važno je da uradimo sve da zaustavimo talas tih poplava, pogotovo kada padnu velike kiše", zaključio je Petković.

(Espreso/Kosovo onlajn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.